L'aparell locomotor. Els músculs de les cames.

+1

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Les parts del cos Les cames Adrià Gomez Romagosa Biel Llop Guiu Nicholas Milles Batchelor

Slide 3

Les cames En anatomia humana, la cama és el tercer segment del membre inferior o pelvià, compresa entre la cuixa i el peu. La cama s'articula amb la cuixa mitjançant el genoll i amb el peu mitjançant el turmell. En llenguatge comú, no científica, el terme cama denota la totalitat del membre inferior del cos humà. La cuixa humana, també coneguda com a regió femoral, és el segon segment de l'extremitat inferior o pelviana, entre la cintura pelviana per dalt i la cama per sota. Cuixa i cama s'articulen al genoll.

Slide 4

Glutis El cul o natges està constituït principalment pels tres músculs glutis (gluti major, gluti mitjà i gluti menor), els quals serveixen per a l'elevació i el sosteniment de la pelvis, l'extensió, l'abducció i la rotació del fèmur i l'abducció i la rotació de la cuixa. El múscul de les natges "gluteus màximums" que és el múscul més gran en els humans, s'ha anat desenvolupant així per l'adopció del bipedisme.

Slide 5

Bíceps femoral El bíceps crural(o femoral) es un múscul de la zona externa a la regió posterointerna de la cuixa.

Slide 6

Isquiotibial Els isquiotibials s’extenen per la part posterior del musle,anant des de la pelvis fins el genoll. Si els isquiotibials són curts provocaran una rectificació de la columna lumbar ja que són els tensors posteriors, provocant una retroversió de la pelvis.

Slide 7

Quàdriceps Els quàdriceps són uns músculs llargs i ubicats a la regió anterior del musle, presenta quatre orígens: El recte anterior en el costat anterior de l’os coxal; El vaste intern i extern des dels costats interns i externs de la línia del fémur; el vaste intermig o crural des de la cara anterior de la diàfisi femoral. S’inserten a la ròtula i continuen amb el tendó rotulià fins fixar-se en el tubercle anterior de la tíbia. L’acció és flexà l’articulació de la cadera i extendre l’articulació del genoll.

Slide 8

Bessons Els músculs bessons formats pels caps medi i lateral s’extenen per la part superficial de la part posterior de la “pantorrilla”. Els músculs bessons flexionen la cama, extenen el peu i són supinadors i abductors d’ells mateixos.

Slide 9

Adductor adductors-L'adducció és el moviment pel qual una part del cos s'aproxima al plànol de simetria (sagital) d'aquest. Els músculs que causen adducció són els adductors.

Slide 10

Abductor Els abductors són un grup de tres músculs molt potents situats a la part interna de la cuixa. La funció principal dels abductors és ajuntar les cames.

Slide 11

webs www.edu365.cat/aulanet/coshumà http://ca.wikipedia.org/wiki

URL: