Πες μου από πού είσαι να σου πω τι τρως

+6

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Πες μου από πού είσαι να σου πω τι τρως Γαλλία Γαλλία

Slide 2

γαλλια

Slide 3

Εθνόσημο Έμβλημα της Γαλλικής Δημοκρατίας Στην εικόνα που δίπλα μάλλον Θα προσέξατε πως γράφει <<RF>> δηλαδή Rèpublique Française  (Γαλλική Δημοκρατία) Το σύγχρονο έμβλημα της Γαλλίας καθιερώθηκε το 1953, Ωστόσο δεν έχει νόμιμη βάση ως εθνικό σύμβολο. το (1912) το εθνόσημο το εφτιαξε ο Jules- Clément Chaplain

Slide 4

Κλίμα

Slide 5

Το κλίμα και η γεωμορφολογία της Γαλλίας το κλίμα της Γαλλίας είναι εύκρατο επηρεαζόμενο από τον αντικυκλώνα των Αζόρων όπως και η υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, με αρκετές περιφερειακές ή τοπικές διαφοροποιήσεις. Η σημερινή τυπολογία προσδιορίζει έξι μεγάλες κλιματικές ζώνες. Το έδαφος της Αποτελείται από Εύκρατα δάση Βουνά πλούσιες Πεδιάδες κ.α.

Slide 6

Τα προϊόντα και η διατροφή της Γαλλίας Μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η αγορά βιολογικών προϊόντων στη Γαλλία. Η Γαλλία θυμίζετε για τις Σπιτικές μαρμελάδες της Η γαλλική γεωργία βασίστηκε αρχικά στην καλλιέργεια ειδών διατροφής. Πολύ γρήγορα, τα κρασιά της απέκτησαν μεγάλη φήμη. Παράγει επίσης, βρώμη, καλαμπόκι, πατάτες κ.α. επίσης όλα τα είδη των λαχανικών. Στον τομέα της κτηνοτροφίας είναι πολλά τα ζώα για την παραγωγή κρέατος και γάλακτος. Τα βοοειδή αντιπροσωπεύουν το μισό περίπου των εκτρεφόμενων ζώων. Τα προβατοειδή εκτρέφονται, άλλα για το κρέας τους.

Slide 7

Ratatouille Τι χρειαζόμαστε: Για την πιπεράδα (piperade) 1/2 κόκκινη πιπεριά 1/2 κίτρινη πιπεριά 1/2 πορτοκαλί πιπεριά 2 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο (2 σκελίδες) 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σε κυβάκια κίτρινο κρεμμύδι 3 ντομάτες (περίπου 350 γρ. συνολικό βάρος) 1 κλαδάκι θυμάρι 1 κλαδάκι μαϊντανό 1 δαφνόφυλλο χοντρό αλάτι Φαινεται ειναι τοσο καλο που βγηκε και σε ταινια

Slide 8

Εκτέλεση! Για την πιπεράδα: Αφαιρούμε σπόρους και νευράκια από τις πιπεριές. Ζεματίζουμε τις ντομάτες για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Φυλάμε τα σπόρια και τα υγρά τους στην άκρη. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε τα μισά των πιπεριών σε σακούλα με αλουμινένια εσωτερική επικάλυψη, με το κομμένο μέρος τους προς τα κάτω. Ψήνουμε έως ότου η φλούδα τους αποκολληθεί και φουσκώσει (περίπου 15 λεπτά). Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν τόσο που να μπορούμε να τις πάρουμε στα χέρια και να τις ξεφλουδίσουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (χοντρό julienne). Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 140 βαθμούς. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε να ζεσταθεί λίγο ελαιόλαδο και, πάνω σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν, χωρίς όμως να σκουρύνουν, κάπου στα 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε τα κυβάκια τις ντομάτες, τον χυμό τους, θυμάρι, μαϊντανό και δαφνόφυλλο. Σιγοβράζουμε πάνω από χαμηλή φωτιά έως ότου μαλακώσουν αρκετά και μείνει πολύ λίγο υγρό στο κατσαρολάκι, κάτι σαν 10 λεπτά. Δεν θέλουμε να σκουρύνουν. Προσθέτουμε και τις ξεφλουδισμένες πιπεριές σε julienne, και συνεχίζουμε να μαλακώσουν και αυτές. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι. Αφαιρούμε τα κλαδάκια το θυμάρι και τον μαϊντανό και κρατάμε μία μικροποσότητα από το μείγμα (περίπου μία κουταλιά της σούπας), και απλώνουμε την υπόλοιπη στον πάτο ενός τηγανιού (ή χαμηλής κατσαρόλας) των 20 εκατοστών. Το σκεύος πρέπει να μπορεί να μπει σε αναμμένο φούρνο.

Slide 9

Αφροδίτη Μ. <3  :D 1ο δημοτικό σχολείο πλαγιαρίου

Summary: εργασία για την ενότητα "διατροφή" της "γλώσσας Στ΄"

URL:
More by this User
Most Viewed