Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός

+91

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός

Slide 2

26χρονη Γαλλίδα διέσχισε μόνη της τον Eιρηνικό... κωπηλατώντας!

Slide 3

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΕΡΟΥ ΤΕΡΜΑ ΑΡΧΗ ΠΟΡΕΙΑ Συνολική απόσταση 4.300 μίλια Συνολική διάρκεια 73 μέρες Πολυνησία Λίμα ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ Η 26χρονη Γαλλίδα Μοντ Φοντενουά διέσχισε μόνη της τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας κι ανακηρύχθηκε "βασίλισσα των νησιών Μαρκέσας", στη γαλλική Πολυνησία. Ξεκίνησε από το Περού (12 Ιανουάριου) και ταξίδεψε ολομόναχη 73 μέρες καλύπτοντας 4.287 μίλια για να φτάσει τελικά στη νήσο Χίβα Οά στα Νησιά Μαρκέσας, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ ότι αρχικά είχε υπολογίσει. Το μοναδικό αυτό το επίτευγμα έγινε με τη δύναμη της θέλησης, καθώς η Μοντ είχε να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες. Η χειρότερη στιγμή της ήταν όταν το σκάφος της 7,5 μέτρων αναποδογύρισε κι όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της βράχηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας! Ευτυχώς μπόρεσε, όταν σταμάτησε η θαλασσοταραχή, να επαναφέρει την βάρκα στη θέση της και να επανασυνδέσει τα μηχανήματα. Μάλλον από την τρομάρα της έφτασε νωρίτερα στον τελικό της προορισμό!

Slide 4

Βασιλική ήταν και η υποδοχή που της επιφύλαξαν το Σάββατο και οι δύο άνδρες που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές πολυνησιακές ενδυμασίες: την έβγαλαν στην ακτή κρατώντας τη στα χέρια και τη στόλισαν με γιρλάντες λουλουδιών... «Είναι μια στιγμή την οποία περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία, ώστε μόνο ευτυχισμένη μπορώ να είμαι» δήλωσε γελώντας μόλις πάτησε στην άμμο. «Ήταν μια άσκηση θέλησης για να αποδείξω ότι ακόμα και μια γυναίκα έχει την αποφασιστικότητα και τις φυσικές ικανότητες να κάνει κάτι τέτοιο». Αναμφισβήτητα απέδειξε, πως όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος καθώς κατέχει και το ρεκόρ διάπλου του Ατλαντικού με κουπί από την Δύση προς την Ανατολή. εφημερίδα Τα Νέα, 28/3/2005

Slide 5

Πότε έγινε Που έγινε Ποιοι συμμετείχαν Ποια είναι η αιτία η αφορμή Τι έγινε (αρχή, εξέλιξη και το τέλος) Ποια είναι η σημασία του – Αποτελέσματα Σκέψεις και συναισθήματα Μοντ Φοντενουά Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός Όταν ένας άνθρωπος παρουσιάζει ένα γεγονός που γνωρίζει ή έχει συμβεί στον ίδιο, τότε, μπορεί να αναφέρει και τις σκέψεις και τα συναισθήματά του γι΄ αυτό.

Slide 6

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός Πότε έγινε; Η Μοντ Φοντενουά ξεκίνησε στις 12 Ιανουαρίου 2005 μόνη της να διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό. Που έγινε; Η πορεία της ήταν ανάμεσα στο Περού και τα Νησιά Μαρκέσας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ποιοι συμμετείχαν; Η 26χρονη Γαλλίδα Μοντ Φοντενουά διέσχισε μόνη της τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας.

Slide 7

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός Ποια είναι η αιτία η αφορμή; Η Μοντ Φοντενουά ξεκίνησε με αφορμή το πιστεύω της πως μια γυναίκα με θέληση και τις κατάλληλες δυνάμεις μπορεί να καταφέρει τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού, κωπηλατώντας. Τι έγινε (αρχή, εξέλιξη και το τέλος); Ξεκίνησε από το Περού (12 Ιανουάριου) και ταξίδεψε ολομόναχη 73 μέρες καλύπτοντας 4.287 μίλια για να φτάσει τελικά στη νήσο Χίβα Οά στα Νησιά Μαρκέσας, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ ότι αρχικά είχε υπολογίσει. Η χειρότερη στιγμή της ήταν όταν το σκάφος της 7,5 μέτρων αναποδογύρισε κι όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της βράχηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας! Ευτυχώς μπόρεσε, όταν σταμάτησε η θαλασσοταραχή, να επαναφέρει την βάρκα στη θέση της και να επανασυνδέσει τα μηχανήματα.

Slide 8

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός Ποια είναι η σημασία του – Αποτελέσματα; Η υποδοχή που της επιφυλάχθηκε ήταν «Βασιλική». Όπως και η ίδια δήλωσε στο τέλος αυτής της προσπάθειας: «Είναι μια στιγμή την οποία περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία, ώστε μόνο ευτυχισμένη μπορώ να είμαι. Ήταν μια άσκηση θέλησης για να αποδείξω ότι ακόμα και μια γυναίκα έχει την αποφασιστικότητα και τις φυσικές ικανότητες να κάνει κάτι τέτοιο».

Slide 9

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός Ρεπορτάζ Το ρεπορτάζ είναι περιγραφή ενός γεγονότος σε μια εφημερίδα. Συνήθως περιέχει: Τίτλο Ένα μικρό εισαγωγικό κείμενο που σκοπό έχει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη της εφημερίδας. Μία φωτογραφία που συνοδεύεται από σχόλια, (λεζάντα), χάρτη ή σχεδιάγραμμα. Τα λόγια των ανθρώπων που συμμετέχουν ή παρευρίσκονται στο γεγονός.

Slide 10

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός Σημείωση Στην περιγραφή ενός γεγονότος που συνέβη στο παρελθόν (π.χ. ιστορικό γεγονός) ο συγγραφέας χρησιμοποιεί παρελθοντικούς χρόνους και γ΄ ενικό ή πληθυντικό πρόσωπο. Στην περιγραφή ενός σύγχρονου γεγονότος ο συγγραφέας (π.χ. δημοσιογράφος) μπορεί να χρησιμοποιεί ενεστώτα και γ΄ ενικό ή πληθυντικό πρόσωπο.

Slide 11

Πώς περιγράφουμε ένα γεγονός

Slide 12

8ο Δημ. Σχ. Νάουσας ©Σουδίας Γιάννης

URL: