ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΡΗ

+17

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΒΡΑΧΩΔη οΡΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ!!!, ΣΤ1

Slide 2

ΒΡΑΧΩΔΟΙ ΩΡΗ Με το όνομα Βραχώδη όρη  φέρεται η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Βόρειας Αμερικής που εκτείνεται, σχεδόν κατά μήκος του Ειρηνικού ωκεανού, από την Αλάσκα, με κατεύθυνση προς νότο και καταλήγει στο Μεξικό .Σε μήκος φτάνει περίπου τα 4.800-5.000 χιλ.

Slide 3

ΒΡΑΧΩΔΟΙ ΩΡΟΙ

Slide 4

ΒΡΑΧΩΔΟΙ ΩΡΗ Τα Βραχώδη όρη αποτελούν μια σειρά από ηφαιστειογενείς και γρανιτώδεις αλυσιδωτές εξάρσεις, οι οποίες διαιρούνται σε τρία γεωγραφικά τμήματα: τα Βόρεια Βραχώδη όρη, τα Κεντρικά Βραχώδη όρη και τα Νότια Βραχώδη όρη.

Slide 5

ΒΡΑΧΩΔΟΙ ΩΡΗ Κατά την εποχή των παγετώνων τα Βραχώδη όρη κατοικούνταν από αρχαίες φυλές Ινδιάνων και στη συνέχεια από νεότερες φυλές όπως Απάτσι, Σίου, Άπαχο κ.α. Τα Βραχώδη όρη είναι σχετικά "νεαρά" βουνά, γιατί ο άνεμος και οι ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις δεν τα έχουν διαβρώσει. Οι κορυφογραμμές μοιάζουν με κοφτερά πριόνια . Από γεωλογική άποψη αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με τα βουνά της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής. Οι γεωγράφοι όμως τα διαχωρίζουν για ευκολότερη μελέτη. Το όρος αυτό έχει μυτερές κορυφές επειδή έχει δημιουργηθεί σχετικά αργά και η διάβρωση δεν έχει "στρογγυλέψει" τις άκρες τους.

Slide 6

ΒΡΑΧΩΔΟΙ ΩΡΗ Τα Βραχώδη όρη εξακολουθούν να υψώνουν ενώ ο άνεμος και οι ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις τα διαβρώνουν. Οι κορυφογραμμές μοιάζουν με κοφτερά πριόνια. Από γεωλογική άποψη αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με τα βουνά της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

Slide 7

ΒΡΑΧΩΔΟΙ ΩΡΗ

Slide 8

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Summary: ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Tags: γεωγραφία

URL: