ο Αδελφός της Ασπασίας1

0

No comments posted yet

Comments

Slide 7

Εικονογράφηση Δ Τάξη, 2ου Δ.Σχ. Σπερχειάδας Αγαθόπουλος Κων/νος Αθανασίου Κων/νος Αντωνίου Αποστολία Βάρσος Νικόλαος Ζενούνι Αρσέν Καθάργιος Γεώργιος Κατσιγιάννη Νεκταρία Κυρίτση Σοφία Μπερμπέρη Μαρία Μυλωνάς Δημοσθένης Παπαχρήστου Λυδία Πυρρωστή Γεωργία Συραγγού Κωνσταντίνα Φέκα Ανθούλα Χαντζή Αθανασία Χίλαϊ Άννα Ο αδελφός της Ασπασίας Μάνος Κοντολέων

Slide 8

Όταν κάποιος κλείσει τα δέκα του χρόνια, είναι καιρός να πάρει την πρώτη Μεγάλη Απόφαση της ζωής του… απόδειξη τούτο το ημερολόγιο…

Slide 9

Ef = Lf Όσο για το ημερολόγιό μου, και σ’ αυτό δεν ήξερα τι να γράψω.

Slide 10

Έτσι…στάθηκα στην είσοδο της….σπηλιάς, κρατώντας στο δεξί μου χέρι το τετράδιο της αριθμητικής. «Ασπασία, μπορείς, σε παρακαλώ, να μου εξηγήσεις δύο πράγματα;» Ef = Lf

Slide 11

Είχα κι εγώ πάρει μία Μεγάλη Απόφαση !! Άρα μπορούσα με αυτή να ξεκινήσω το ημερολόγιό μου

Slide 12

S1,2 = «Τ’ αχνάρια κάποιας κότας» μου εξήγησε ο μπαμπάς, και εγώ μιλιά δεν έβγαλα, κουβέντα δεν έκανα για το ότι η αυλή της κ. Πλουμίτσας θύμιζε σελίδα τετραδίου μου. Από την πρώτη δημοτικού τέτοια γράμματα κάνω. Ορνιθοσκαλίσματα τα λέει η Ασπασία . Κι έχει δίκιο … «Τι είναι αυτά;» ρώτησα για να σιγουρευτώ .

Slide 13

«Και τώρα πού στρίβουμε;» αγωνιούσε ο μπαμπάς. …συνέχισε να γκρινιάζει και προσπερνούσε τ’ άλλα αυτοκίνητα και από αριστερά και από δεξιά.

Slide 14

«Δώσε μου κι εμένα!» …έτσι βρεθήκαμε να παλεύουμε δίπλα στα δενδράκιa για μια σακούλα ….πατατάκια .

Slide 15

«Συσήμα;» ρωτούσε ο μπαμπάς και δεν με καταλάβαινε .. «Θέλει να πει…σχήμα !» του εξήγησε η Ασπασία . Και τότε ο μπαμπάς έπαθε σοκ! «Δεν μπορείς να πεις τη λέξη σχήμα ;» με ρώτησε .

Slide 16

Ο μπαμπάς με πήγε στο γραφείο της κυρίας Ορθοφωνίας . «Διάβασε !» μου έδειξε το «δ». «Σδου» διάβασα εγώ . «Δου» είπε η κυρία . «Σδου» διάβασα ξανά εγώ . «Όχι ,όχι!» φώναξε η κυρία Ορθοφωνία.

Slide 17

Πάει το Γκολφ-τουτού… Το πουλήσαμε ! Ε καλά , είμαι πολύ λυπημένος .

Slide 18

«Απαγορεύεται να σταματάτε εδώ, κύριέ μου!» είπε στο μπαμπά ο τροχονόμος. «Α, με συγχωρείτε !» μουρμούρισε ο μπαμπάς . «Να φύγετε !» είπε ο τροχονόμος.

Slide 19

Ασπασία: Θα ρίξεις το δέντρο! Δαμιανός: Δεν το ρίχνω ! Αλλά το δέντρο πέφτει.

Slide 20

Ήταν μια αράχνη, μια τόση δα αραχνούλα. Η Ασπασία βγήκε στο μπαλκόνι , πήρε τη σφουγγαρίστρα, αλλά ήταν αδύνατο να τολμήσει να σκοτώσει την αράχνη .. Στο τέλος την πήρε όρθια ο ύπνος, με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι .

Slide 21

«Κάτω τα πόδια σου, θα γδάρεις το έπιπλο !!» μου φώναζε ο μπαμπάς.

Slide 22

Το σκυλί…, μόλις είδε το Γιωργή, τον πήρε για αληθινό λωποδύτη και του όρμησε. ..πρόλαβε και άρπαξε το Γιωργή από το παντελόνι και του το έσκισε και φάνηκε το βρακί του Γιωργή.

Slide 23

«Δεν έχει γράψει τίποτε άλλο ;» «Νομίζω πως κρατά κι ένα μαγέρικο…ε, θέλω να πω ημερολόγιο!»

Slide 24

Επιμέλεια -ψηφιοποίηση: Η δασκάλα της τάξης Πολυξένη Μπεκτασιάδου

URL:
More by this User
Most Viewed
Previous Page Next Page
Previous Page Next Page