ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

0

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΓΙΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Β4 ΠΑΡΑΓΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Slide 2

ΑΞΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Τα βιβλία όπως και οι δανειστικές βιβλιοθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή μας ακόμα και χωρίς να το ξέρουμε. Αν διαβάζουμε βιβλία, εμπλουτίζεται το λεξιλόγιο μας, καλλιεργείτε η προσωπικότητα μας έμμεσα, η γνώση μας, η φαντασία μας και περνάμε τον χρόνο μας δημιουργικά. Δυστυχώς, τώρα πια δεν υπάρχουν τόσο πολλές δανειστικές βιβλιοθήκες, γιατί έχουν αντικατασταθεί από τα eBook. Βασικά στους 10 ανθρώπους ζήτημα είναι να διαβάζουν βιβλία οι 2-3. Και ο λόγος πιστεύω πως είναι επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ντροπιαστικό. Ένα από τα πολύ μεγάλα λάθη της σημερινής κοινωνίας.

Slide 3

Ηλεκτρονικεσ βιβλιοθηκεσ Οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες έχουν μερικά προτερήματα αλλά και ελαττώματα. Τα προτερήματα της είναι ότι αν είσαι μακριά από δανειστικές βιβλιοθήκες και δεν είναι εύκολο η μετακίνηση όπως ένα παιδί που δεν έχει αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο όχημα και οι γονείς του είναι πολυάσχολοι, είναι μια εύκολη λύση το διαδίκτυο. Δεν μπορούμε κατά λάθος να φθείρουμε το βιβλίο και σε ηλεκτρονική μορφή πιάνει λιγότερο χώρο. Επίσης δεν χρειάζεται να πληρώνεις συνδρομή στην δανειστική βιβλιοθήκη και δεν πιέζεσαι από κανέναν για την επιστροφή του βιβλίου. Αλλά δεν μας κάνει καλό να είμαστε τόσες ώρες μπροστά από μία ηλεκτρονική οθόνη..

Slide 4

Συγκριση (πλεονεκτηματα): ηλεκτρικα-τυπωμενα βιβλια ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ 1)Μπορείς να τα έχεις όποτε και όπου θέλεις μαζί σου. 2)Αν αποκτήσεις πολλά βιβλία, μπορείς να έχεις μία ολόκληρη συλλογή, μόνο δικιά σου. 3)Δεν χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο στο on/off της συσκευής 1)Δεν υπάρχει πιθανότητα να σχιστούν τα βιβλία από κακή χρήση. 2)Δεν χρειάζεται να αγοράζεις συνέχεια βιβλία αφού στο internet είναι δωρεάν. 3)Εξοικονομείς χώρο αφού όλα τα βιβλία είναι σε μία συσκευή.

Slide 5

Συγκριση (μειονεκτηματα): ηλεκτρικα-τυπωμενα βιβλια ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΗΛΕΚΤΟΡΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ 1)Τα τυπωμένα βιβλία μπορούν να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν. 2)Υπάρχει πιθανότητα να τα ξεχάσεις σε κάποιο μέρος και γενικότερα να τα χάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορείς να συνεχίσεις την ανάγνωση του βιβλίου. 1)Δεν πρέπει να καθόμαστε τόσες πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη. 2)Μπορεί να τελειώσει η μπαταρία, να πάθει κάποια βλάβη η συσκευή κλπ.

Slide 6

Προσωπικη γνωμη Τα τυπωμένα αλλά και τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι η προσωπική άποψη του κάθε ανθρώπου. Ο λόγος είναι πως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε κάποια μειονεκτήματα αλλά και πλεονεκτήματα. Παρ’ όλα αυτά, εγώ προσωπικά, είμαι υπέρ των τυπωμένων βιβλίων, επειδή πιστεύω πως είναι ωραίο να έχεις μια συλλογή από υπέροχα βιβλία, να ξέρεις ότι σου ανήκουν και θα είναι πάντοτε στην βιβλιοθήκη να τα διαβάσεις όσες φορές θέλεις!!

Slide 7

τελοσσσ

Summary: Σύγκριση των δανειστικών με τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες

Tags: βιβλιοθήκες

URL: