Μετέωρα (μετ. φαινόμενα)

0

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Σαμούχος Πέτρος© Καλπύρης Ιωάννης Μετέωρα

Slide 2

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «μετέωρα»; Μήπως κάτι τέτοιο;

Slide 3

Η λέξη «μετέωρα» είναι αρχαία ελληνική και σημαίνει οτιδήποτε βρίσκεται στον ουρανό. Εξού και οι λέξεις μετεωρολογία, μετεωρολόγος κ.τ.λ..

Slide 4

Κατηγορίες

Slide 5

Τα υδατώδη μετέωρα με ποιο στοιχείο που υπάρχει στη φύση σχετίζεται; Νερό

Slide 6

Μπορεί κάθε ομάδα να γράψει σε ένα post – it ποια μετεωρολογικά φαινόμενα σχετίζονται με το νερό; Ο εκπρόσωπος της ομάδας το τοποθετεί στον πίνακα. Σχολιάζουμε σύντομα.

Slide 7

Υδατώδη μετέωρα βροχή χιονόνερο χαλάζι χιόνι πάχνη δροσιά Υετός Μ' αυτόν τον όρο εννοούμε όλα τα ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα που με οποιαδήποτε μορφή του νερού (υγρή ή στερεή) πέφτουν στην επιφάνεια της γης από τον ουρανό. Κοινό τους στοιχείο ότι όλα προέρχονται από τα σύννεφα

Slide 8

Υετός Μ' αυτόν τον όρο εννοούμε όλα τα ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα που με οποιαδήποτε μορφή του νερού (υγρή ή στερεή) πέφτουν στην επιφάνεια της γης από τον ουρανό. Μην μπερδεύετε τον υετό με τη βροχόπτωση.

Slide 9

Τα ηλεκτρομετέωρα με ποιο στοιχείο που υπάρχει στη φύση σχετίζεται; Ηλεκτρισμός

Slide 10

Μπορεί κάθε ομάδα να γράψει σε ένα post – it ποια καιρικά φαινόμενα σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό; Ο εκπρόσωπος της ομάδας το τοποθετεί στον πίνακα. Σχολιάζουμε σύντομα.

Slide 11

Ηλεκτρομετέωρα κεραυνός αστραπή βροντή

Slide 12

Συμπληρώστε το φύλλο εργασίας Κολλήστε το έμβλημά σας Τραβήξτε από το φάκελο μια εικόνα Κολλήστε τις εικόνες και τις ζωγραφιές στο χαρτόνι που είναι στερεωμένο στον πίνακα Κολλήστε τα εμβλήματα και συζητήστε τη δραστηριότητα στην ολομέλεια

Slide 13

Καλό διάβασμα παιδιά! Σαμούχος Πέτρος Καλπύρης Ιωάννης

URL:
More by this User
Most Viewed