DISEMINARE_VIZITA_LITUANIA

+2

No comments posted yet

Comments

Slide 1

COMENIUS Proiect multilateral Comenius 2009-2011 Şcoala cu clasele I-VIII “Liviu Rebreanu” Mioveni , Argeş Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii. 2009 2011 ROMÂNIA

Slide 3

ROMÂNIA POLONIA ITALIA LITUANIA MALTA

Slide 4

Conţinutul acestor informaţii, reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar ANPCDEFP şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit. Site-ul şcolii noastre: http://www.freewebs.com/scoalarebreanu/ Site-ul proiectului: http://thebeautyoftheworldcomenius2009.piczo.com/?cr=1 Adresa de e-mail a şcolii noastre: scoala_rebreanu@yahoo.com

Slide 5

28 mai - 2 iunie 2010 - Întâlnirea de proiect în Lituania În perioada 28 mai - 2 iunie 2010 s-a desfăşurat cea de-a treia întâlnire de proiect Comenius în Lituania, organizată de Şcoala „Meno Mokykla” din oraşul Sirvintos.

Slide 6

La această întâlnire, echipa Şcolii cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” Mioveni a fost reprezentată de patru cadre didactice (Tudor Ana, Rădulescu Mariana, Gruia Monica Gabriela, Bezdedeanu Daniela Petronela) şi patru eleve din clasa a VII-a (Duţă Alexandra, Măgureanu Cristiana, Ionescu Anca, Stan Bianca).

Slide 7

Întâlnirea partenerilor proiectului Comenius „If you want to see the beauty of the world, first you have to find it in yourself” a avut loc în capitala Lituaniei - Vilnius, unde au fost întâmpinaţi la aeroport de profesorii lituanieni, elevii lor şi părinţii acestora.

Slide 8

Profesorii au fost cazaţi în satul de vacanţă Antanyne, situat la 15 km de Sirvintos iar elevii au fost găzduiţi de familiile elevilor pe care i-au primit în vizita din România.

Slide 9

Sâmbătă, 29 mai, directorul Şcolii „Meno Mokykla” a deschis întâlnirea de proiect cu prezentarea invitaţilor de la Primăria Sirvintos, după care a urmat înmânarea certificatelor de absolvire elevelor din anul terminal al Şcolii de Artă şi un scurt program artistic.

Slide 10

La finalul acestei întâlniri, elevii din cele cinci ţări implicate în proiect (Polonia, România, Italia, Lituania, Malta) au desfăşurat workshop-uri pe grupe dinainte stabilite de gazde (pictură, abilităţi practice), în timp ce profesorii au făcut un tur al oraşului , vizitând Centrul Cultural, parcul şi catedrala din centrul oraşului.

Slide 11

La reunirea echipei de profesori şi elevi au fost evaluate lucrările executate de elevi şi am participat împreună la două activităţi: Festivalul Internaţional „Primăvara poeziei” de la Centrul Cultural Sirvintos şi întâlnirea cu Comitetul Reprezentativ al Părinţilor şi Elevilor din Şcoala „Meno Mokzkla”.

Slide 12

Fiecare ţară a prezentat un scurt moment artistic şi activităţile desfăşurate între cele două vizite.

Slide 13

Duminică, 30 mai, întreaga echipă de proiect a făcut turul capitalei Vilnius, vizitând catedrala, Turnul Gediminas, Biserica Sf. Ana, Bastionul Independenţei şi clădirea vechii primării.

Slide 14

În dimineaţa zilei de luni, 31 mai, profesorii au participat la un workshop unde au învăţat să modeleze în lut după instrucţiunile unei profesoare lituaniene de la Şcoala de Artă şi au lucrat la Planul de Diseminare şi Evaluare.

Slide 15

După-amiază profesorii au mers la întâlnirea cu primarul oraşului Sirvintos, la finalul căreia elevii s-au alăturat grupului şi împreună au răspuns invitaţiei primarului de a vizita Casa de Protocol a Primăriei.

Slide 16

Aici, elevii au jucat jocuri specifice fiecărei ţări şi au hrănit căprioarele şi păunii din rezervaţie.

Slide 17

Pe 1 iunie, am făcut un tur al oraşului Trakai, vizitând castelul şi făcând o plimbare cu vaporaşul în jurul lui, precum şi un tur al oraşului Kernave, finalizat cu un foc de tabără în pădurea din apropiere.

Slide 18

Acolo, copiii şi-au serbat ziua prin cântece, jocuri şi dansuri, au ascultat o formaţie instrumentală a Şcolii de Artă şi au admirat frumuseţile naturii.

Slide 19

În ultima zi a acestei întâlniri de proiect am făcut evaluarea activităţilor desfăşurate şi am primit certificatele de participare.

Summary: for Comenius Project

Tags: education school

URL: