Οι Έλληνες δημιουργούν αποικίες.

0

No comments posted yet

Comments

ANNAPAPAGEORGIOU (8 months ago)

2

Slide 1

Παπαδημητρίου Χρήστος Παπαδοπούλου Αναστασία

Slide 3

Οι μετακινήσεις πληθυσμών αναστάτωσαν τη ζωή των κατοίκων της Ελλάδας. Τα κτήματα έπαψαν να καλλιεργούνται και η κτηνοτροφία λιγόστεψε. Οι φτωχοί έγιναν περισσότεροι με αποτέλεσμα οι τεχνίτες να μη βρίσκουν αγοραστές για τα προϊόντα τους. Πολλοί άρχισαν να φεύγουν από τον τόπο τους. Η μετανάστευση δε γινόταν με τρόπο οργανωμένο. Άλλοι έφευγαν γιατί δεν ένιωθαν πια ασφάλεια και άλλοι για να βρούνε καλύτερη τύχη.

Slide 4

Οι Αιολείς από τη Θεσσαλία πλέοντος στο Αιγαίο έφτασαν στη Λέσβο, την Τένεδο και την απέναντι πλευρά της Μ. Ασίας.

Slide 5

Αιολείς

Slide 6

Οι Ίωνες, ξεκινώντας από την Αττική, κατευθύνθηκαν προς τη Σάμο και τη Χίο. Από εκεί πέρασαν στη Μ. Ασία.

Slide 7

Ίωνες

Slide 8

Οι Δωριείς, που συνεχώς κατέφθαναν στην Πελοπόννησο, είδαν ότι οι περιοχές που κατέλαβαν δεν τους χωρούσαν. Ακολουθώντας και αυτοί το παράδειγμα των άλλων Ελλήνων, έφτασαν στη Ρόδο και μετά στη Μ. Ασία.

Slide 9

Δωριείς

Slide 10

Οι Έλληνες στις νέες πατρίδες ήλθαν σε επαφή με τους άλλους λαούς και γνώρισαν τον τρόπο ζωής τους. Κράτησαν όμως τις παλιές τους συνήθειες. Λάτρεψαν ιδιαίτερα τους θεούς τους, προς τιμήν των οποίων έχτισαν λαμπρούς ναούς.

Slide 11

Στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές οι άποικοι συγκεντρώνονταν στα ιερά και γιόρταζαν όλοι μαζί. Οι γιορτές τους έκαναν να νιώθουν πιο έντονα την κοινή καταγωγή τους. Το Αιγαίο έγινε ελληνική θάλασσα, αφού στις δυο πλευρές του κατοικούσαν Έλληνες.

Slide 15

Ο Απόλλωνας και ο δελφικός τρίποδας.

Slide 16

Α Ι Ο Λ Ε Ι Σ Π Ε Λ Ο Π Ο Ν Ν Η Σ Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι Ω Ν Ε Σ Κ Ο Ι Ν Η Ι Ε Ρ Α Α Ι Γ Α Ι Ο

Summary: Ιστορία Δ Δημοτικού.

Tags: κεφάλαιο 2

URL: