ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ

+1

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Β2 ΤΑΞΗ ΝΥΔΡΙΟΥ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ

Slide 2

Η χελώνα Caretta Caretta είναι η μεγαλύτερη με σκληρό κέλυφος χελώνα στον κόσμο, με μήκος περίπου 120 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 100 κιλά.

Slide 3

Οι χελώνες τρώνε οστρακόδερμα, μαλάκια, μέδουσες και τσούχτρες. Δεν έχουν δόντια αλλά έχουν ισχυρά σαγόνια και μπορούν να συντρίψουν τα τρόφιμά τους.

Slide 4

Η κάθε χελώνα θα επιστρέψει στην περιοχή που έχει επιλέξει για να γεννήσει τα αυγά της κάθε δύο με τρία χρόνια και σε κάθε περίοδο ωοτοκίας η θαλάσσια χελώνα θα γεννήσει δύο ως τρεις φορές.

Slide 5

Τα θηλυκά επιστρέφουν στην παραλία όπου γεννήθηκαν να γεννήσουν τα αυγά τους (μόνο 1 -1.000 χελώνες κατορθώνουν να φτάσουν στην αναπαραγωγική ηλικία).

Slide 6

Η χελώνα σκάβει τη φωλιά με τα πίσω της πτερύγια της σε αμμώδεις παραλίες, σε βάθος περίπου 60 εκατοστών. Σε κάθε φωλιά φιλοξενούνται μέχρι και 120 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται για 55 περίπου ημέρες. Το φύλο των νεοσσών καθορίζεται από τη θερμοκρασία μέσα στη φωλιά. Η φυσική ποιότητα της άμμου είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να μην επηρεάζονται οι πληθυσμοί και η κατανομή τους. 

Slide 7

Η ζωή που απειλείται Πάρτε στο σπίτι τα σκουπίδια σας - μην τα αφήσετε στην παραλία! Οι πλαστικές τσάντες, τα μπαλόνια και άλλα απορρίμματα μπορούν να μπερδέψουν τις χελώνες ,να τα θεωρήσουν τρόφιμα και μόλις τα φάνε, να ασφυκτιήσουν ή να δηλητηριαστούν .

Slide 8

Οι χελώνες εκκολάπτονται κανονικά τη νύχτα και είναι κρίσιμο η πορεία τους στη θάλασσα να είναι ελεύθερη από εμπόδια στην παραλία δεδομένου ότι οι χελώνες αποπροσανατολίζονται.

Slide 9

Να είστε προσεκτικοί όταν τοποθετείτε τις ομπρέλες στην παραλία - ελέγξτε ότι δεν τις βάζετε σε μια φωλιά χελωνών και ότι τις βγάζετε τη νύχτα.

Slide 10

Η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία, οι τραυματισμοί από ταχύπλοα αλλά και η ηθελημένη θανάτωση από ορισμένους ψαράδες αποτελούν κάποιους επιπλέον ανθρωπογενείς κινδύνους. ΚΕΙΜΕΝΑ WWF-ECOLOGY ZANTE

URL:
More by this User
Most Viewed
Previous Page Next Page
caretta
caretta
 
 
 
Previous Page Next Page