γλωσσες και θρησκειες αφρικης

+1

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Γλώσσες και Θρησκείες Αφρικής Αλέξανδρος Νακκάς Σπύρος Μυλωνάς

Slide 2

Στην Αφρική μιλάνε… Από γλωσσική και θρησκευτική άποψη, η Αφρική παρουσιάζει ολόκληρο μωσαϊκό. Στα βόρεια και στα βορειοδυτικά, καθώς και στα βορειοανατολικά της Αφρικής, επικρατούν οι χαμιτοσημιτικές γλώσσες των Αράβων, των Βερβέρων, των Αβησσυνών και των Κουσιτών. Στα νότια, αντίθετα, επικρατούν οι ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, ως αποτέλεσμα των αποίκων Ευρωπαίων, που εξακολουθούν να παραμένουν στην περιοχή. Στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχουν άπειρες γλώσσες και διάλεκτοι (υπολογίζονται σε 2.000) , που πολλές απ' αυτές, δύσκολα μπορούν να ενταχτούν σε μια κατηγορία.

Slide 3

Οι τέσσερις γλωσσικές οικογένειες…

Slide 4

Οι τέσσερις γλωσσικές οικογένειες… Αφροασιατική οικογένεια γλωσσών Νηλο της Σαχάρας οικογένεια γλωσσών Νίγηρας – Κογκό οικογένεια γλωσσών Χοϊσάν οικογένεια γλωσσών

Slide 5

Αφροασιατική οικογένεια γλωσσών Αφροασιατικές γλώσσες : μιλιούνται στα μεγάλα μέρη Βόρεια Αφρική, Ανατολική Αφρική, και Νοτιοδυτική Ασία. Η αφροασιατική γλωσσική οικογένεια περιλαμβάνει περίπου 240 γλώσσες που μιλιούνται από 285 εκατομμύριο ανθρώπους. Οι κυριότερες υπο – οικογένειες είναι οι Σημιτικές γλώσσες, οι Γλώσσες Cushitic, οι Berber, και οι Γλώσσες Chadic.

Slide 6

Αφροασιατική οικογένεια γλωσσών

Slide 7

Οι νηλο της σαχάρας οικογένεια γλωσσών Οι νηλο-της Σαχάρας γλώσσες είναι ομάδα γλωσσών προφορικών κυρίως μέσα Σουδάν, Αιθιοπία, Ουγκάντα, Κένυα, και βόρεια Τανζανία. Η οικογένεια αποτελείται από περισσότερες από εκατό γλώσσες προφορικές από 30 εκατομμύρια ανθρώπους. Μερικές από τις όσο καλύτερα γνωστές νηλο-της Σαχάρας γλώσσες περιλαμβάνουν Turkana (Κένυα), Maasai (Κένυα και Τανζανία), Kanuri (Νιγηρία) και Songhay (Μαλί). Οι περισσότερες νηλο-της Σαχάρας γλώσσες είναι τονικές.

Slide 8

Οι νηλο της σαχάρας οικογένεια γλωσσών

Slide 9

Η Νίγηρας – Κογκό οικογένεια γλωσσών Η γλωσσική οικογένεια Νίγηρας-Κογκό είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Αφρική (και πιθανώς στον κόσμο) από την άποψη των διαφορετικών γλωσσών. Περιλαμβάνει τη βασική υπο - ομάδα Μπαντού (= άνθρωπος). Βασικά χαρακτηριστικά των γλωσσών Μπαντού είναι: 1. Μεγάλος αριθμός ονοματικών κατηγοριών 2. Εκτεταμένο σύστημα μορφοσυντακτικής συμφωνίας

Slide 10

Η Νίγηρας – Κογκό οικογένεια γλωσσών

Slide 11

Η Χοϊσάν οικογένεια γλωσσών Σχεδόν όλες οι γλώσσες αυτής της οικογένειας έχουν εξαφανιστεί λόγω της εξάπλωσης των πληθυσμών της οικογένειας Νίγηρα – Κογκό. Βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ο «γλωττισμός» , η ύπαρξη δηλαδή ιδιαίτερων συμφώνων. Αυτά τα σύμφωνα έχουν περάσει σε κάποιες γλώσσες Μπαντού, όπως η Xhosa.

Slide 12

Η Χοϊσάν οικογένεια γλωσσών

Slide 13

Στην Αφρική μιλάνε: Αραβικά

Slide 14

Γαλλικά

Slide 15

Αγγλικά

Slide 16

Αμχαρικά

Slide 17

Ισπανικά

Slide 18

Σουαχίλι

Slide 19

Πορτογαλικά

Slide 20

Μαλαγκάσι

Slide 21

Αφρικάνς

Slide 22

Οι Θρησκείες της Αφρικής είναι: ο Μουσουλμανισμός

Slide 23

Τέμενος στη Νουακχότ - Μαυριτανία

Slide 24

Ο Χριστιανισμός

Slide 25

Καθολική εκκλησία στο Ραμπάτ - Μαρόκο

Slide 26

Μαζί με πολλές ιθαγενείς θρησκείες

Summary: γλωσσες και θρησκειες αφρικης

URL: