Το ανθρώπινο σώμα

+32

No comments posted yet

Comments

vandhmotiko (6 years ago)

thanks!!!!!

cavomaleas (6 years ago)

very good work

Slide 1

Το ανθρωπινο σωμα

Slide 3

ΣΚΕΛΕΤΟΣ Ο σκελετός του ενήλικου ατόμου είναι η οστέινη κατασκευή που υποστηρίζει το σώμα και του προσδίδει το σχήμα του. Επίσης, προφυλάσσει τα εσωτερικά όργανα και παρέχει στους μυς του σώματος την κατάλληλη υποστήριξη.  

Slide 4

ΣΚΕΛΕΤΟΣ  Ο σκελετός αποτελείται από 206 οστά και χωρίζεται σε δύο τμήματα, τον αξονικό σκελετό και τον προσαρτημένο σκελετό.  Ο αξονικός σκελετός εμπεριέχει το κρανίο, την σπονδυλική στήλη και το θώρακα, αποτελείται από 80 οστά και προφυλάσσει τον εγκέφαλο, τον νωτιαίο μυελό, την καρδιά και τους πνεύμονες.  Ο προσαρτημένος σκελετός έχει 126 οστά και συνίσταται από τα οστά των άκρων, της ωμικής και της πυελικής ζώνης.

Slide 5

ΜΥΕΣ Πάνω από 650 μυς αποτελούν το ανθρώπινο σώμα. Οι μύες μας βοηθούν στο να κάνουμε σχεδόν τα πάντα – από το να μετακινούμε το αίμα  σε όλο το σώμα μέχρι και να μας βοηθούν να σηκώσουμε ένα αντικείμενο. Οι μύες μας είναι φτιαγμένοι από ένα υλικό όπως ένα λάστιχο.  Για να χαμογελάσουμε μόνο συνεργάζονται 15 μυς!!!!

Slide 6

Κατηγοριεσ μυων Οι γραμμωτοί η σκελετικοί μύες αποτελούνται από μακρές, στερεές, παράλληλα διατεταγμένες μυϊκές ίνες. Οι μύες αυτοί ουσιαστικά, καλύπτουν και κινούν το σκελετό. Οι καρδιακοί μύες σχηματίζουν ένα δίκτυο στα τοιχώματα της καρδιάς. Οι μύες αυτοί ουσιαστικά στέλνουν το αίμα σε όλο το σώμα. Οι λείοι μύες αποτελούνται από ίνες κοντές, ατρακτοειδούς σχήματος. Οι μύες αυτοί ουσιαστικά εκτελούν κινήσεις χωρίς να υπόκεινται στη βούληση μας.

Slide 7

ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Οι αρθρώσεις δημιουργούνται στα σημεία όπου ενώνονται δύο ή περισσότερα οστά. Ο αρθρικός υμένας, που επενδύει εσωτερικά τον αρθρικό θύλακο, εκκρίνει το αρθρικό υγρό που κάνει ολισθηρές τις επιφάνειες και τις αρθρικές επιφάνειες ώστε να γίνονται ομαλά οι κινήσεις.

Slide 8

Άλλα όργανα του σώματος

Slide 9

Εγκέφαλος Η επιφάνεια του εγκεφάλου ή φλοιός, μοιάζει με ένα μεγάλο καρύδι και είναι ανώμαλη. Ο εγκέφαλος βρίσκεται μέσα στο κεφάλι για να προστατεύεται από τυχόν χτυπήματα και κακώσεις. Ο εγκέφαλος είναι το κέντρο ελέγχου του σώματος, όλων των ακούσιων και εκούσιων δραστηριοτήτων. Περιέχει γύρω στα 100 δισεκατομμύρια νεύρα . Χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλο σας για την εκτέλεση εκατοντάδων εργασιών, πολλές φορές ταυτόχρονα.

Slide 10

Άλλα όργανα του σώματος

Slide 11

Άλλα όργανα του σώματος

Slide 12

ΆΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ Η άσκηση μας εξασφαλίζει: Πιο δυνατά κόκκαλα       Πιο δυνατούς μύες Πιο λίγο λίπος στο σώμα – πιο υγιές σώμα Δυνατή καρδιά και αναπνευστικό σύστημα Μείωση της πιθανότητας ανάπτυξης διαβήτη Μείωση της πίεσης και της χοληστερόλης Καλύτερη ποιότητα ζωής

Slide 13

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Slide 14

Και όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι……………… Νους υγιής εν σώματι υγιεί , Δηλαδή ο νους είναι υγιής μέσα σε ένα υγιές σώμα .

Slide 15

Τέλος vandhmotiko.blogspot.com Δ2, 2010-2011

Tags: ανθρώπινο σώμα

URL: