мандривка в краину математики

+6

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Мандрівка в країну невивченої математики Урок математики 4 клас Тема уроку: Розв’язування задач на рух

Slide 2

Поясни, що означають ці букви? S V t Відстань швидкість час

Slide 3

відстані км, м, дм, см, мм швидкості км/год, м/год, м/хв, м/с часу год, хв, с Одиниці вимірювання

Slide 4

Прочитай формули S = V · t V = S : t t = S : V

Slide 5

Розв'яжіть задачу Поїзд пройшов 840 км за 28год, а автомобіль за 15 год. пройшов 720 км. На скільки швидкість автомобіля більша, ніж швидкість поїзда?

Slide 6

Короткий запис задачі

Slide 7

Розв’язок задачі 1) 840 : 28 =30 (км/год) – швидкість поїзда; 2) 720 : 15 = 48 (км/год ) – швидкість автомобіля; 3) 48 – 30 = 18 ( км/год) 720 : 15 – 840 : 28 = 18 (км/год)

Slide 8

Розв'яжіть задачу Відстань між двома містами 645 км. Назустріч один одному виїхали два автобуси і зустрілися через 5 годин. Перший автобус рухався зі швидкістю 62 км/год. З якою швидкістю рухався другий автобус?

Slide 9

S=645км V1=62км/год V2=? t=5год Задача

Slide 10

Розв’язок задачі 62 · 5 = 310 (км)- відстань до зустрічі першого автобуса; 645 – 310 =335(км)-відстань до зустрічі другого автобуса; 335 : 5 = 67(км/год)- швидкість другого автобуса. ІІ спосіб 1) 645 : 5 = 129(км/год)- швидкість разом; 2) 129 – 62 =67(км/год)

Summary: Презентація по темі задачі на рух з математики, створена 8 жовтня Підвальною Г П в рамках проекту з математики

URL: