Ο κύκλος του νερού σε παραμύθι: O Σταγονούλης πετάει στα σύννεφα

+119

No comments posted yet

Comments

asteriofa (4 years ago)

νερο

Slide 1

www.delta1kids.blogspot.com Επιμέλεια παρουσίασης : Τσουτσίδης Γεώργιος Δάσκαλος

Slide 2

Μια φορά ήταν ο Νούλης ο Σταγονούλης , μια μικρή σταγόνα βροχής , που ζούσε με την οικογένειά του στα νερά μιας μεγάλης θάλασσας. Περνούσε υπέροχα κάνοντας αυτό που του άρεσε περισσότερο από όλα , να επιπλέει στην επιφάνειά της ! Ένα πρωινό ,ξαπλωμένος , όπως ήταν ,κοίταξε ψηλά και χαμογέλασε στο φίλο του τον κύριο Ήλιο , που μόλις είχε ξυπνήσει !

Slide 3

Όσο περνούσε η ώρα και η μέρα ο κύριος Ήλιος ανέβαινε ψηλότερα και ψηλότερα στον ουρανό . Ο Νούλης ο Σταγονούλης ζεστάθηκε , ζεστάθηκε πολύ . «Είμαι ζεστός ! Ουφ ! Έσκασα ! » είπε αναστενάζοντας .

Slide 4

Ξαφνικά , ο Σταγονούλης είδε ένα σύννεφο να ταξιδεύει στον ουρανό . « Αυτό το σύννεφο φαίνεται τόσο χαρούμενο εκεί ψηλά κι εγώ εδώ κάτω ζεσταίνομαι πολύ … Μακάρι να μπορούσα να πετάξω κοντά του και να δροσιστώ » .

Slide 5

Και πριν προλάβει καλά καλά να το σκεφτεί άρχισε να πετάει ! Ψηλά ψηλά , όλο και πιο ψηλά στον ουρανό , στο σύννεφό του . Ο Σταγονούλης είχε πια μεταμορφωθεί σε αόρατο ατμό . Εξατμίστηκε , όπως θα έλεγαν οι μεγάλοι .

Slide 6

Σύντομα προσγειώθηκε στο σύννεφό του . Καθώς κατέβαινε , μια άλλη σταγόνα που βρισκόταν ήδη εκεί τον εντόπισε με το τηλεσκόπιό της . - Έφτασα ! φώναξε χαρούμενος ο Σταγονούλης .

Slide 7

- Λοιπόν , ήρθες για το ταξίδι μας , ε ; είπε η άλλη σταγόνα . - Οι άνθρωποι με χρειάζονται , καπετάνιο . - Πώς σε λένε μικρέ ; - Είμαι ο Νούλης ο Σταγονούλης και ήρθα για να δροσιστώ , απάντησε με λαχτάρα η μικρή μας σταγόνα .

Slide 8

- Από πού μας ήρθες μικρέ ; ρώτησε ο καπετάν Αλμύρας . Ο Σταγονούλης έσκυψε στην άκρη του σύννεφου και με το χέρι τού έδειξε κάτω στη θάλασσα. - Ήμουν ξαπλωμένος στο νερό εκεί ! είπε .

Slide 9

- Βλέπεις αυτά τα σύννεφα εκεί πέρα ; ρώτησε ο Καπετάν Αλμύρας . Ναι ! Αλλά , γιατί δεν είναι ολόλευκα σαν το δικό μας ; απόρησε ο Σταγονούλης . - Έχουν μαυρίσει , επειδή στεναχωριούνται που γέμισαν από σταγόνες που βρέθηκαν εκεί για να δροσιστούν . Να ! Τώρα τα σύννεφα ετοιμάζονται να ανοίξουν τις πόρτες τους για να τις διώξουν , είπε ο Καπετάνιος

Slide 10

- Αν τα πράγματα δυσκολέψουν να είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις το σύννεφο , είπε ο Καπετάν Αλμύρας . - Μάλιστα Καπετάνιε , απάντησε ο Νούλης ο Σταγονούλης . - Άλλωστε θα ήταν διασκεδαστικό να πήγαινα μια βόλτα στα βουνά που βρίσκονται εκεί κάτω .

Slide 11

Δεν πρόλαβε καλά καλά ο Καπετάνιος να προειδοποιήσει τον Σταγονούλη και τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν … Το σύννεφο , από ολόλευκο που ήταν , άρχιζε να μαυρίζει και να χοροπηδά στον ουρανό. Τότε , ο Σταγονούλης , χωρίς να χάνει χρόνο , γύρισε , χαιρέτησε τον Καπετάνιο κι ετοιμάστηκε να πηδήξει .

Slide 12

Πηδώντας από το σύννεφό του ο Νούλης ο Σταγονούλης μεταμορφώθηκε σε βροχούλα με προορισμό του το πιο κοντινό βουνό . - Γεια σου μικρέ ! Καλό ταξίδι ! , φώναξε ο Καπετάν Αλμύρας βλέποντάς τον να απομακρύνεται .

Slide 13

Όμως , ο Σταγονούλης , αντί να πέσει στο ρυάκι , που υπολόγιζε …προσγειώθηκε σε ένα δέντρο , που απλωνόταν δίπλα του . Πηδώντας από κλαδί σε κλαδί έσταζε νερό σε όλη τη διαδρομή προς το έδαφος . - Οοοοοοοοοου ! Πέφτω ! φώναξε ο Νούλης , ο μικρός Σταγονούλης

Slide 14

Καθώς πέφτει ο Σταγονούλης βλέπει ένα ρυάκι να ξεπροβάλλει μέσα από τα δέντρα στην πλαγιά ενός βουνού . - Αυτό θα ήταν ένα πολύ μαλακό μέρος για να προσγειωθώ ! Σαν πούπουλο θα πέσω ! , σκέφτηκε …

Slide 15

Γλιστρώντας πάνω σε ένα βράχο με μιας πέφτει στο ρυάκι που είχε δει από ψηλά . - Ουάου ! Αυτή πρέπει να είναι μια διασκεδαστική βόλτα , θα έχει πολλή πλάκα ! είπε γελώντας ο Σταγονούλης .

Slide 16

Η βροχή σταμάτησε . - Αααααχ , είπε χαρούμενος . Τώρα πια έπλεε στην επιφάνεια του νερού κι ανέπνεε τον καθαρό αέρα και την μυρωδιά των πεύκων . - Αυτή είναι η ζωή , αναστέναξε ο Νούλης , ο Σταγονούλης .

Slide 17

Βρήκε ένα φύλλο να επιπλέει δίπλα του και σκαρφάλωσε πάνω του . Έπειτα το ρυάκι του Νούλη άρχισε να κινείται όλο και πιο γρήγορα και να απλώνεται . Τώρα πια είχε γίνει ένα μεγάλο ποτάμι . « Πόσο συναρπαστικό είναι » , σκέφτηκε ο Σταγονούλης και το ταξίδι μιας μικρής σταγόνας συνεχίζεται …

Slide 18

Written and illustrated by Joel M. Kimball Διασκευή από την πρωτότυπη ιστορία : Μαρία Δραγασιά Δημιουργός Παρουσίασης : Τσουτσίδης Γεώργιος Δάσκαλος www.delta1kids.blogspot.com Πλανήτης Δέλτα

Tags: ο κύκλος του νερού σε παραμύθι !!!

URL: