Antologia

0

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Antologia: Poemes de Pere IV Anabel Vidal Neus Solanes Judith Tarifa

Slide 2

Índex

Slide 3

Primera etapa En aquesta etapa podem trobar un enfrontament ideològic amb la burgesia i distanciament de la poesia simbolista. En aquesta etapa va escriure Les dacapitaciones, que es caracteritza amb un to humorístic ques es basa en la quotidianitat i en la situació política. També va escriure l’Oda a Barcelona, que és de un to polític.

Slide 4

Segona etapa En aquesta etapa, va patir un període d’exili, que comporta un to elegíac i intimista. La obra que caracteritza aquesta etapa és Saló de tardor, en 1947, que inclou el poema de Corrandes d’exili. http://www.xtec.cat/iesbellulla/Menu/Departaments/cata/lectures/l38.htm Comentari del poema: El tema del poema és una reflexió sobre l’enyorança de la seva terra catalana a causa del seu exili per conseqüència de la Guerra Civil. També fa una referència als paisatges catalans: el Vallès.

Slide 5

Tercera etapa Suposa l’inici de l’etapa de maduresa de l’autor i la inauguració del realisme històric. En el realisme històric la poesia es converteix en un instrument per a denunciar les injustícies socials i la manca de llibertat durant la dictadura franquista. Mira d’una manera crítica la realitat i és fidel als seus principis. En aquesta etapa va escriure el llibre Vacances pagades (1960) que obre el període del realisme dins la poesia catalana de postguerra. http://www.xtec.cat/iesbellulla/Menu/Departaments/cata/lectures/l39.htm Comentari del poema: L’autor mostra el fons de mentida, injustícia o violència i aquesta actitud l’aboca al pessimisme davant la realitat i a la temptació d’aïllar-se del món. Des de el punt de vista estilístic, auqesta poesia empra un llenguatge senzill i intel·ligible que busca la comunicació amb el lector i defuig el llenguatge obscur i retòric de la poesia simbolista. El seu objectiu principal és fer una crítica de la societat franquista i mostrar un escepticisme existencial amb una certa ironia.

URL: