Ασπόνδυλα

+17

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Τα ζώα χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Τα σπονδυλωτά και τα ασπόνδυλα.

Slide 2

ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνιδόζωα Σπόγγοι

Slide 3

Σκώληκες Οι σκώληκες, έχουν μακρουλό και μαλακό σώμα. Ζουν στο έδαφος ή στο νερό, ενώ για να κινηθούν, σέρνουν όλο τους το σώμα προς μια κατεύθυνση αφού δεν έχουν πόδια.

Slide 4

Μαλάκια Τα μαλάκια, έχουν μαλακό σώμα, ζουν σε ξηρά και θάλασσα και ορισμένα έχουν σκληρό κέλυφος είτε εξωτερικά( μύδι, σαλιγκάρι) είτε εσωτερικά( σουπιά, καλαμάρι). Το χταπόδι είναι το μοναδικό μαλάκιο που δεν έχει κανένα όστρακο.

Slide 5

Εχινόδερμα Τα εχινόδερμα, ζουν και αυτά στη θάλασσα. Το σώμα τους αποτελείται από πέντε όμοια μέρη και καλύπτεται από πλάκες ή σκληρές βελόνες. Τέτοια είναι ο αστερίας και ο αχινός.

Slide 6

Αρθρόποδα Τα αρθρόποδα, έχουν πόδια που χωρίζονται σε πολλά μέρη και σώμα που καλύπτεται από σκληρό κέλυφος. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο ζωικό βασίλειο, η οποία περιλαμβάνει και τα έντομα.

Slide 7

Κνιδόζωα Ζουν στη θάλασσα. Παράγουν ένα δηλητήριο, με το οποίο σκοτώνουν μικρά θαλάσσια ζώα. Στα κνιδόζωα ανήκουν: η τσούχτρα, η μέδουσα.

Slide 8

Σπόγγοι Οι σπόγγοι ζουν κάτω από την επιφάνεια του νερού. Είναι κολλημένα στους βράχους και το σώμα τους είναι διάτρητο από μικρούς πόρους.

URL:
More by this User
Most Viewed