Η ηγεμονία της Σπάρτης

+94

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Η ηγεμονία της Σπάρτης

Slide 2

Οι Σπαρτιάτες έβαλαν στην Αθήνα 30 ολιγαρχικούς να κυβερνάνε. Ήταν τόσο αυστηροί που ονομάστηκαν τύραννοι. Οι τριάκοντα τύραννοι

Slide 3

Στην Περσία, βοήθησαν τον Κύρο να διώξει από το θρόνο τον αδελφό του, τον Αρταξέρξη. Όταν ο Κύρος πέθανε οι ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας ζήτησαν βοήθεια από τους Σπαρτιάτες. Φοβούνταν μήπως ο Αρταξέρξης θελήσει να τους εκδικηθεί. Οι Σπαρτιάτες έστειλαν στρατό με αρχηγό τον Αγησίλαο.

Slide 4

Στην Ελλάδα, η Αθήνα, η Θήβα και η Κόρινθος έκαναν συμμαχία εναντίον των Σπαρτιατών. Την προσπάθειά τους στήριξαν οι Πέρσες. Γιατί; Ήθελαν να είναι οι Έλληνες χωρισμένοι και να πολεμούν μεταξύ τους. Οι Σπαρτιάτες ζήτησαν από τον Αγησίλαο να γυρίσει πίσω .

Slide 5

Νέος εμφύλιος πόλεμος Ονομάστηκε Βοιωτικός ή Κορινθιακός επειδή οι περισσότερες μάχες έγιναν στη Βοιωτία και στην Κόρινθο. Οι αντίπαλοι συνασπισμοί

Slide 6

Οι Σπαρτιάτες σκέφτηκαν να στείλουν το ναύαρχο Ανταλκίδα στην Περσία, για να υπογράψει ειρήνη με τους Πέρσες. «Ανταλκίδεια ειρήνη» 386 π. Χ. Οι όροι της ήταν πολύ ταπεινωτικοί για τους Έλληνες.

Summary: www.dclasstaxiarchis2011.blogspot.com

URL: