Ανεξήγητα φαινόμενα Πέτρινοι γίγαντες

+476

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Ανεξήγητα φαινόμενα ©Σουδίας Γιάννης Πέτρινοι γίγαντες

Slide 2

Η μυστηριώδης “πόρτα των Θεών” ή “Puerta de Hayu Marka” που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Puno στο Περού. Τα μνημεία αυτά, γνωστά ως μεγαλιθικά (από τις λέξεις «μέγας» και «λίθος»), βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα αρχαιότερα είναι εκείνα της Δυτικής Ευρώπης. Συχνά οι ανασκαφές αποκάλυψαν τάφους μέσα, κάτω ή κοντά στα μνημεία.

Slide 3

Η Πύλη του Ηλίου, στο Τιαουανάκο της Βολιβίας

Slide 4

Η Καρδιά του Νεολιθικού Όρκνεϊ Αυτό οδήγησε τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τόπους ιδιαίτερης σημασίας οι οποίοι σχετίζονταν με τις ταφικές τελετές των αγροτικών πληθυσμών της περιοχής.

Slide 5

Ο Κύκλος του Μπρόντγκαρ Αρχικά υπήρχαν 10.000 ογκόλιθοι, από τους οποίους σήμερα σώζονται μόνο οι 3.000. Η κατασκευή των τεράστιων αυτών μνημείων συνεχίστηκε για 3.000 περίπου χρόνια, από την πέμπτη έως την τρίτη χιλιετία π.Χ. Έπειτα μυστήριο κάλυψε τους πέτρινους γίγαντες!

Slide 6

Στόουνχεντζ Η οικοδόμηση του Στόουνχεντζ και των άλλων πελώριων μνημείων προϋποθέτει εκατομμύρια ώρες δουλειάς.

Slide 7

Στόουνχεντζ Ωστόσο προκύπτει και ένα βασικό ερώτημα: αφού η πλησιέστερη πιθανή πηγή των μονόλιθων απέχει 30 χιλιόμετρα, πώς κατόρθωσαν οι άνθρωποι να μετακινήσουν τις τεράστιες αυτές πέτρες στο ορεινό έδαφος, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου ο τροχός ήταν άγνωστος;

Slide 8

Στόουνχεντζ Επίσης είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο πρωτοστήθηκαν όρθιοι οι μονόλιθοι, γιατί δεν υπήρχαν ούτε μηχανικοί γερανοί ούτε ανυψωτικές μηχανές.

Slide 9

Στόουνχεντζ Ή όλα θα έπρεπε να γίνουν με τα χέρια ή να χρησιμοποιήθηκε ένα σύστημα από κυλίνδρους και ξύλινα ικριώματα (σκαλωσιές).

Slide 10

Στόουνχεντζ Ουσιαστικά πάντως αγνοούμε τι γινόταν στο Στόουνχεντζ. Έχουμε μόνο κάποιες ερμηνείες με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν.

Slide 11

Στόουνχεντζ Στο μέλλον η αρχαιολογική έρευνα θα προσθέσει αναμφίβολα και νέα στοιχεία στις σχετικές πληροφορίες που συγκεντρώνονται εδώ και 400 χρόνια.

Slide 12

Στόουνχεντζ Τέχνη και

Slide 25

http://anoixtosxoleio.weebly.com

Summary: Γλώσσα (Ε΄τάξης)

URL: