ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ

-2

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ

Slide 3

Η ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Ανήκει στην τάξη των Αρτιοδάκτυλων στο οποίο ανήκει ένα μόνο είδος, η κοινή Καμηλοπάρδαλις. Το εν λόγω είδος έχει αρκετές ποικιλίες και ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά τους, τα οποία έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό.

Slide 6

Είναι θηλαστικό και φυτοφάγο. Πήρε το όνομά της από τον συνδυασμό των λέξεων «Καμήλα» και «Λεοπάρδαλη». Το ύψος της φτάνει τα 5,5 μέτρα και το βάρος της τα 1.350 κιλά. Το σώμα της καλύπτεται από παχύ δέρμα και φέρει καφετιές κηλίδες. Το κεφάλι της φαντάζει μικροσκοπικό σε σχέση με το μακρύ λαιμό της και καταλήγει σε δύο μικρά κέρατα. Έχει μεγάλα υγρά μάτια και ευκίνητα αυτιά. Η όραση και η ακοή της είναι πολύ ανεπτυγμένες. Η καμηλοπάρδαλη βαδίζει αργά, και όταν παραστεί ανάγκη μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων.

Slide 7

Η καμηλοπάρδαλη ζει στην Κεντρική Αφρική. Κατά μέσο όρο ζει ως 30 χρόνια. Είναι κοινωνικό ζώο. Ζει σε ομάδες των 12-15 ατόμων που αποτελείται από ένα αρσενικό και τα θηλυκά με τα μικρά τους. Είναι ζώο φιλήσυχο και συνήθως τρέπεται σε φυγή για να γλιτώσει από τα σαρκοφάγα ζώα. Η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη έχει ύψος 1,5 μέτρα και βάρος 55 κιλά. Kαθημερινά η καμηλοπάρδαλη περνάει 12 ώρες βόσκοντας και κοιμάται βαθιά 20 λεπτά το 24ωρο.

Slide 8

Η γλώσσα της κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ, καταχωρημένο στο βιβλίο Γκίνες. Είναι εξαιρετικά μακριά (μπορεί να φτάνει τα 50 εκατοστά) κι έχει χρώμα μπλε! Η καμηλοπάρδαλη μπορεί να ζήσει και εβδομάδες χωρίς νερό

Slide 9

Η ΓΕΝΝΑ Γεννά ένα μικρό, του οποίου το ύψος είναι γύρω στα 2 μέτρα κατά τη γέννηση. Η περίοδος κυήσεως διαρκεί 15 μήνες. Η περίοδος του θηλασμού του διαρκεί ένα εξάμηνο και επί ένα έτος αναγκάζεται να ακολουθεί τη μητέρα του.

Slide 12

Για μικρές αποστάσεις μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα κι από τα άλογα ιπποδρομίας. Αλλά τα μακριά πόδια της είναι ειδικώς φτιαγμένα για να βαδίζουν μάλλον αργά και σταθερά και μόνο σε σταθερό έδαφος. Γι’ αυτό δύσκολα θα βρεις μια καμηλοπάρδαλη σε ελώδες περιοχές.

Slide 14

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ, ΖΩΗ Δ. (Στ1)

Summary: άγρια ζώα

Tags: άγρια ζωή

URL:
More by this User
Most Viewed