Φυσική Ε΄ - Οι δυνάμεις

+102

No comments posted yet

Comments

Slide 1

« Ερευνώ και ανακαλύπτω » Ε΄ δημοτικού ΦΕ 2 : Οι δυνάμεις Κουκούλης Πάρης http://1dimagdim.blogspot.com/

Slide 2

Όταν ασκώ δύναμη στο συνδετήρα παρατηρώ ότι αυτός στραβώνει .

Slide 3

Η δύναμη που ασκώ στην τσάντα έχει ως αποτέλεσμα αυτή να περιστρέφεται . Όταν ασκώ δύναμη στο λαστιχάκι , αυτό τεντώνεται . Όταν πάψω να ασκώ δύναμη , το λαστιχάκι παίρνει πάλι το αρχικό του σχήμα .

Slide 4

Όταν ασκώ δύναμη στο κουτάκι , αυτό τσαλακώνεται . Όταν ασκώ δύναμη στη γόμα , αυτή λυγίζει. Όταν πάψω να ασκώ δύναμη , η γόμα παίρνει πάλι το αρχικό της σχήμα .

Slide 5

Το σφουγγάρι αλλάζει σχήμα όταν ασκώ δύναμη . Όταν πάψω να ασκώ δύναμη , το σφουγγάρι παίρνει πάλι το αρχικό του σχήμα . Όταν ασκώ δύναμη στο χαρτί , αυτό σκίζεται .

Slide 6

Ασκώντας δύναμη στην κολώνα γυρίζω γύρω από αυτή . Ασκώντας δύναμη στο αυτοκινητάκι , το αναγκάζω να σταματήσει να κινείται .

Slide 7

Ασκώντας δύναμη στο αυτοκινητάκι , το αναγκάζω να αρχίσει να κινείται . Ασκώντας δύναμη σηκώνω την κασετίνα .

Slide 8

Αλλαγή κινητικής κατάστασης Παραμόρφωση Αύξηση της ταχύτητας Μόνιμη παραμόρφωση Μείωση της ταχύτητας Προσωρινή παραμόρφωση Αλλαγή κατεύθυνσης της κίνησης

Slide 9

Το αυτοκινήτακι αρχίζει να κινείται . Ο συνδετήρας λυγίζει . Σηκώνω την κασετίνα . Το κουτάκι τσαλακώνεται . Το χαρτί σκίζεται . Το αυτοκινητάκι σταματά . Το λαστιχάκι τεντώνεται . Η γόμα λυγίζει . Το σφουγγάρι αλλάζει σχήμα . Η τσάντα περιστρέφεται . Γυρίζω γύρω από την κολώνα .

Slide 10

Μια δύναμη μπορεί να προκαλέσει την αύξηση ή τη μείωση της ταχύτητας ενός σώματος , την αλλαγή της κατεύθυνσης της κίνησης του ή τη μόνιμη ή προσωρινή παραμόρφωσή του .

Slide 11

Αλλαγή της ταχύτητας : 1 , 4 , 6 Προσωρινή παραμόρφωση : 2 , 3 , 5 Το τράβηγμα της πόρτας - αλλαγή κατεύθυνσης κίνησης . Το ζύμωμα του ψωμιού - μόνιμη παραμόρφωση . Μια κλωτσιά στην μπάλα - αλλαγή κατεύθυνσης κίνησης .

URL: