Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΟΝΤΟ

+51

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΟΝΤΟ

Slide 2

ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΟΜΟΝΤΟ

Slide 3

ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΟΜΟΝΤΟ Επειδή υπάρχουν πολλοί δράκοι στο νησί τον έχουν σαν τουριστικό αξιοθέατο και όχι μόνο αυτό αλλά και σαν έμβλημα της σημαίας τους και του νομίσματος τους σε ένα νησί 1000 περίπου κατοίκων.

Slide 4

ΠΟΥ ΖΕΙ Ζει στο νησί Κομοντο (ο μεγαλύτερος πληθυσμός από όπου πήρε και το όνομα του).αλλα και στα νησιά Ρινκα και Φλόρες μεταξύ Ινδονησίας και Αυστραλίας. Βλέπε στον παρακάτω χάρτη

Slide 6

Στα νησιά αυτά ζει , μέσα σε βλαστηση,σε βραχώδη μέρη κοντά στη θαλασα,ακομα και μέσα στα χωριά μαζί με τους κατοίκους όπου και περιφέρεται.

Slide 7

ΖΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΑ Έχει παρατηρηθεί ότι όχι μόνο ζει κοντά στη θάλασσα αλλά και ότι κολυμπά με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πολλά σημεία των νησιών αυτών.

Slide 13

Η ΓΕΝΝΗΣΗ Γεννά περίπου 40 αυγά, μήκους 10 εκατοστών τα οποία χρειάζονται περίπου 2 μήνες για να επωάσουν.

Slide 14

ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Όπως όλα τα ερπετά το σώμα του καλύπτεται από φολίδες. Έχει μακριά και γαμψά νύχια για να πιάνει την τροφή του.

Slide 15

ΚΟΝΤΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Slide 16

ΕΙΔΟΣ Σαύρα του είδους VARANUS COMODOENSIS της οικογένειας των βαρανιδων.

Slide 17

ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Πρόκειται για ένα τεράστιο χερσαίο ερπετό η μεγαλύτερη σαύρα που υπάρχει στη Γη.Η οποία πλησιάζει τα 3 μέτρα σε πλήρη ανάπτυξη και ξεπερνά τα 100 κιλά σε βάρος.

Slide 18

Αυτή η μεγάλη σαύρα μοιάζει με τους δεινόσαυρους της μεσοζωικής εποχής.

Slide 19

Το μέγεθος του σε σχέση με ένα μικρό παιδί.

Slide 20

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Στο στόμα του έχει 60 αιχμηρά δόντια σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να σκίζουν και να τεμαχίζουν τη σάρκα των θυμάτων τους.

Slide 21

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑ Το βασικό του χαρακτηριστικό του όπλο επίθεσης ειναι το σάλιο του. Το θανατηφόρο του σάλιο περιέχει περισσότερα από 50 είδη βακτηριδίων τα οποία 7 από αυτά είναι θανατηφόρα. Δαγκώνει το θύμα του και περιμένει μέχρι να πεθάνει. Εκτός από τη δηλητηρίαση του θύματος το σάλιο έχει και την ιδιότητα να,διασπα την πρωτεΐνη των ιστών του θύματος και έτσι γίνεται πιο εύκολη η πέψη όταν το καταπιεί.

Slide 22

ΤΡΟΦΗ Αυτή η σαρκοβόρα σαύρα μπορεί να καταναλώσει έως και το 80% του βάρους της ημερησίως δηλαδή εάν ειναι π.χ. 1000 κιλά μπορεί να φάει μέχρι και 800 κιλά ημερησίως.

Slide 23

Είναι ένα αδηφάγο και πολύ επικίνδυνο ζωο,το οποίο παραμονεύει ακίνητο και επιτίθεται σε κάθε ζωντανό ον ακόμα και σε ομοίους του.

Slide 24

Λέγεται ότι μπορεί να καταβροχθίσει μια κατσίκα η έναν άνθρωπο σε διάστημα 5 λεπτών

Slide 25

Συνήθως τρώνε και ομαδικά. Εκτός από το να κυνηγούν μπορούν να φάνε και οτιδήποτε ψόφιο ζώο.

Slide 26

Ο δράκος δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα για αυτό κυνηγά με διάφορους τρόπους. Στήνει ενέδρα και δαγκώνει το θύμα του και περιμένει να πεθάνει. Φτύνει το σάλιο του σε απόσταση έως και 10 μέτρων από το θύμα του (προτιμά το θύμα του να βρίσκεται μέσα στο λαγούμι του) και όταν αυτό εξέρχεται πεθαίνει. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Slide 27

Σχετικά δεν είναι τόσο επιθετικό στον άνθρωπο και συναναστρέφεται άνετα μαζί του έχουν καταγραφεί μόνο δυο επιθέσεις τα τελευταία 50 χρόνια με μια επίθεση σε ένα μικρό παιδί.

Slide 28

Σαν τουριστικό αξιοθέατο (επικίνδυνο όμως)

Slide 29

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Σαν παιχνίδι με τα παιδιά.

Slide 30

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Μέσα σε πάρκα σε αυλές σπιτιών.

Slide 31

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Slide 32

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Slide 33

ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ Είναι μικρός ακόμα και ευλύγιστος

Slide 34

ΓΡΗΓΟΡΗΣ Γ.

Summary: ζώα-άγρια ζωή-δράκος του κομοντο

Tags: ζώα-άγρια ζωή-δράκος του κομοντο

URL:
More by this User
Most Viewed