Η γέννηση του Ηρακλή

+41

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Η γέννηση του Ηρακλή Επιμέλεια εργασίας: Κωτούλας Ιωάννης

Slide 2

Ο Ηρακλής γεννήθηκε στη φαντασία των ανθρώπων πριν από πάρα πολλά χρόνια. Επειδή εκείνη την εποχή οι άνθρωποι κυνηγούσαν άγρια ζώα για να τραφούν και να ντυθούν με το δέρμα τους, αλλά και επειδή φοβόντουσαν τους κεραυνούς, τους σεισμούς και τις καταιγίδες, δημιούργησαν ήρωες για να τους βοηθούν, δίνοντας τους κουράγιο στις δύσκολες στιγμές. Ο μεγαλύτερος, λοιπόν,ήρωας ήταν ο Ηρακλής.

Slide 3

Ο Ηρακλής ήταν γιος του Δία και της Αλκμήνης. Γεννήθηκε στη Θήβα, όταν η Αλκμήνη μαζί με τον άντρα της τον Αμφιτρύωνα, αναγκάστηκαν να φύγουν από την πατρίδα τους, τις Μυκήνες. Η Αλκμήνη και ο Αμφιτρύωνας απέκτησαν μαζί με τον Ηρακλή ένα ακόμα παιδί, τον Ιφικλή.

Slide 4

Επειδή η Ήρα ζήλευε την Αλκμήνη και μισούσε τον Ηρακλή, ο Δίας έφερε το μωρό στον Όλυμπο και το έβαλε να πιει λίγο γάλα από το στήθος της Ήρας, ενώ εκείνη κοιμόταν, για να γίνει ανίκητο. Όταν η Ήρα ξύπνησε, τραβήχτηκε απότομα και χύθηκε λίγο από το γάλα της στον ουρανό. Έτσι δημιουργήθηκε ο Γαλαξίας με τα αστέρια.

Slide 5

Όταν ο Ηρακλής και ο Ιφικλής ήταν 8 μηνών, η Ήρα έστειλε τη νύχτα δύο φίδια να τα πνίξουν. Ο Δίας όμως έστειλε φως στο δωμάτιο και τα παιδιά ξύπνησαν. Ο Ιφικλής κατατρομαγμένος έβαλε τα κλάματα, ενώ ο Ηρακλής άρπαξε τα φίδια από το λαιμό και τα έπνιξε.

Slide 6

Όταν μεγάλωσε ο Ηρακλής, παντρεύτηκε την κόρη του βασιλιά της Θήβας, τη Μεγάρα. Έγινε βασιλιάς της Θήβας και ζούσε πολύ ευτυχισμένος. Η Ήρα όμως επειδή τον μισούσε, τον τρέλανε και ο Ηρακλής έκανε κακό στα παιδιά του. Όταν κατάλαβε το κακό που είχε κάνει, πήγε στο μαντείο των Δελφών και ρώτησε τον Απόλλωνα τι έπρεπε να κάνει για να τον συγχωρήσουν οι θεοί.

Slide 7

Η ιέρεια του Απόλλωνα, η Πυθία, του είπε έπρεπε να γυρίσει στις Μυκήνες και να υπηρετήσει 12 χρόνια τον ξάδερφό του τον Ευρυσθέα που ήταν βασιλιάς εκεί. Μετά θα γινόταν αθάνατος και θα ανέβαινε στον Όλυμπο.

URL:
More by this User
Most Viewed