Το τέλος του Ηρακλή

+54

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Το τέλος του Ηρακλή Επιμέλεια εργασίας: Κωτούλας Ιωάννης

Slide 2

Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε όλους τους άθλους και αφού απελευθερώθηκε, παντρεύτηκε την Δηιάνειρα, κόρη του βασιλιά της Αιτωλίας, του Οινέα. Μια μέρα που πήγαν να περάσουν τον Εύηνο ποταμό, συνάντησαν τον Κένταυρο Νέσσο, ο οποίος πήρε στη ράχη του την Δηιάνειρα και άρχισε να τρέχει.

Slide 3

Τότε ο Ηρακλής σκότωσε το Νέσσο με ένα από τα δηλητηριασμένα βέλη του. Τη στιγμή που ο Νέσσος πέθαινε, είπε στην Δηιάνειρα ότι ο Ηρακλής δεν την αγαπούσε πια και για να ξανακερδίσει την αγάπη του έπρεπε να του δώσει ένα χιτώνα τον οποίο όμως θα τον είχε βουτήξει στο αίμα του νεκρού Κένταυρου.

Slide 4

Κάποτε, ο Ηρακλής ζήτησε ένα καθαρό χιτώνα, γιατί ήθελε να κάνει θυσία στο Δία. Η Δηιάνειρα που δεν ήξερε ότι το αίμα του Νέσσου ήταν δηλητηριασμένο από το βέλος, άλειψε το χιτώνα και τον έδωσε στον ήρωά μας. Μόλις φόρεσε το χιτώνα, κόλλησε πάνω του και αμέσως άρχισε να νιώθει αβάσταχτους πόνους.

Slide 5

Ο Ηρακλής κατάλαβε πως έφτασε το τέλος του. Έτσι ανέβηκε στο βουνό Οίτη, έφτιαξε ένα σωρό από ξύλα, ξάπλωσε και ζήτησε να ανάψουν τη φωτιά. Κανείς όμως δε δέχτηκε να ανάψει τη φωτιά, παρά μόνο ο Φιλοκτήτης, επειδή ήθελε να ευχαριστήσει τον Ηρακλή που του είχε χαρίσει τα δηλητηριασμένα βέλη του.

Slide 6

Το τέλος του Ηρακλή λίγο έλειψε να είναι φρικτό. Ευτυχώς που την τελευταία στιγμή σώθηκε και δεν κάηκε χάρη στην επέμβαση της θεάς Αθηνάς. Πριν τον τυλίξουν οι φλόγες, ακούστηκε μια φοβερή βροντή. Την ίδια στιγμή ένα σύννεφο κατέβηκε από τον ουρανό, σταλμένο από εκείνη, πήρε τον Ηρακλή και τον ανέβασε στον Όλυμπο. Εκεί συμφιλιώθηκε με την Ήρα και έζησε για πάντα με τους θεούς.

Slide 7

Μετά το θάνατό του, αποθεώθηκε και έγινε θεός της δύναμης και της ρώμης. Ο Δίας τον πήρε στον Όλυμπο και τον πάντρεψε με τη θεά της νιότης και κόρη της Ήρας, Ήβη. Τέλος, οι αρχαίοι Έλληνες παρίσταναν τον Ηρακλή συνήθως ντυμένο με τη λεοντή, να κρατά ένα ρόπαλο και με σώμα δυνατό και πολύ γυμνασμένο.

URL:
More by this User
Most Viewed