Θησέας, το βασιλόπουλο

+38

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Θησέας, το βασιλόπουλο της Τροιζήνας Επιμέλεια εργασίας: Κωτούλας Ιωάννης

Slide 2

Ο Θησέας ήταν γιος του Αιγέα και της Αίθρας και γεννήθηκε στην Τροιζήνα. Ο Αιγέας αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα, όπου ήταν βασιλιάς, προτού ακόμη γεννηθεί ο Θησέας. Πριν φύγει όμως, έκρυψε το σπαθί του και τα χρυσά του σανδάλια κάτω από ένα βράχο δίπλα στο ναό του Δία και είπε στη γυναίκα του:

Slide 3

«Αν το παιδί που θα γεννήσεις είναι αγόρι, όταν μεγαλώσει θα μπορέσει να σηκώσει το βράχο, να πάρει το σπαθί και τα σανδάλια και να έρθει να με βρει στην Αθήνα». Όταν ο Θησέας μεγάλωσε, η μητέρα του του έδειξε το βράχο, τον σήκωσε, πήρε τα δώρα του πατέρα του και έφυγε για την Αθήνα.

Slide 4

Ο Θησέας αποφάσισε να πάει στην Αθήνα να βρει τον πατέρα του, αλλά επέλεξε να ταξιδέψει από τη στεριά και όχι από τη θάλασσα. Ο δρόμος του ήταν γεμάτος κινδύνους και αντιμετώπισε πολλούς κακοποιούς, ληστές και άγρια ζώα που τρομοκρατούσαν τους ανθρώπους. Όταν έφτασε στην Αθήνα, ο Αιγέας βλέποντας το σπαθί και τα σανδάλια του, τον γνώρισε αμέσως και τον υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά.

Slide 5

Τα κατορθώματα του Θησέα. Κοντά στην Επίδαυρο, νίκησε το ληστή Περιφήτη, που σκότωνε τους περαστικούς με ένα σιδερένιο ρόπαλο.

Slide 6

Στον Ισθμό της Κορίνθου σκότωσε το Σίνη, που λύγιζε τις κορυφές δύο πεύκων, έδενε τους περαστικούς, άφηνε τα πεύκα και οι άνθρωποι γίνονταν κομμάτια.

Slide 7

Λίγο πιο πέρα σκότωσε τη Φαιά, μια αγριογουρούνα που τρόμαζε τους ανθρώπους της περιοχής.

Slide 8

Προχωρώντας, συνάντησε τον Σκίρωνα, ο οποίος έκλεβε τους περαστικούς, αφού πρώτα τους ανάγκαζε να του πλένουν τα πόδια. Μόλις εκείνοι έσκυβαν, με μια δυνατή κλωτσιά τους έριχνε από τον γκρεμό κι έπεφταν στη θάλασσα όπου τους έτρωγε μια τεράστια χελώνα. Ο Θησέας τον νίκησε και τον έριξε στην θάλασσα.

Slide 9

Τέλος σκότωσε τον Προκρούστη. Αυτός ξάπλωνε τους περαστικούς πάνω σε ένα σιδερένιο κρεβάτι και αν κάποιος ήταν πιο ψηλός του έκοβε τα πόδια, ενώ αν ήταν πιο κοντός του τραβούσε τα πόδια μέχρι να ξεκολλήσουν. Ο Θησέας τον ξάπλωσε στο ίδιο του το κρεβάτι και επειδή ήταν πιο ψηλός του έκοψε το κεφάλι.

URL:
More by this User
Most Viewed