Presentació anna belen

0

No comments posted yet

Comments

Slide 1

CURSES DE MUNTANYA

Slide 2

Quan vols participar en una cursa de muntanya és molt important tenir en compte alguns aspectes concrets de la pròpia cursa : La data límit d’inscripció . L’hora de recollida de pitral i de sortida de la cursa .Cal fer un bon escalfament. La distància El desnivell positiu i negatiu dóna molta informació del grau de dificultat i duresa de la cursa. Veure el mapa del perfil de la cursa ens ajuda a saber dosificar millor l’esforç en cada moment . El nombre ,ubicació i tipus avituallaments líquids i sòlids . Quants quilòmetres hi ha d’asfalt , de camins , de senderes , etc. Aspectes climatològics , per decidir el material més apropiat . Una mala decisió pot perjudicar notablement en el rendiment final de cada persona . El tipus de sabatilla , les malles llargues o curtes , la samarreta de tirants , curta o llarga , portar o no buf , el paravent , els guants ,un bidó d’aigua o la motxilla , etc .

Slide 3

Mapa del perfil d’una cursa de muntanya

Slide 4

Abans de cada sortida ens fem una foto de grup.

Slide 5

Les sortides i arribades generalment es realitzen dins del poble. En aquest terreny d’asfalt, tothom va molt ràpid.

Slide 6

De seguida ens endinsem a la muntanya . Pugem grans pendents i es creen llargues files de corredors.

Slide 7

Aquestes costes mermen les forces de cada esportista . La fatiga apareix i agafa protagonisme la preparació física de cadascú.

Slide 8

La capacitat de superació i l’assoliment d’un objectiu et donen forces per tirar endavant i lluitar davant d’algunes adversitats:el cansament, el fred, el vent , la set, etc .

Slide 9

Dalt de la muntanya arriba el moment de recuperar-se i gaudir d’unes vistes magnífiques.

Slide 10

Les baixades són molt ràpides i s’ha de tenir una bona tècnica per aprofitar-les i no perdre temps . Cal anar molt alerta per no caure i fer-se mal .

Slide 11

Hi ha moments que et recuperes i vas molt ràpid . Tens la sensació d’estar volant.

Slide 12

En algunes ocasions arribes sola o acompanyada d’altres atletes . Aquest moment és de gran satisfacció personal i de molta felicitat

Slide 13

En algunes curses m’espera el meu fill Pau per a córrer els últims metres junts. Tots portem un xip al canell per a verificar que hem passat per tots els controls de la cursa .

Slide 14

A l’arribada hi ha el millor avituallament.

Slide 15

La família m’espera amb els braços oberts

Slide 16

Després d’una bona dutxa es realitza l’entrega de premis . Algunes vegades pujo al pòdium .

Slide 17

Cada vegada hi ha més gent que practica aquest esport . Una bona manera d’iniciar-se pot ser fent les diferents marxes de muntanya . Aquestes no són tan exigents però també serveixen per a gaudir de la natura .

Slide 18

Alguns consells Abans de fer activitat física és molt important fer-se una revisió mèdica . T’has d’assessorar i orientar pels professionals de l’educació física . D’aquesta manera guanyaràs temps , evitaràs lesions per desconeixements i milloraràs el teu rendiment . Porta una alimentació sana i equilibrada . Dóna una gran importància a descansar bé . Evita el consum de tot tipus de drogues . No cal això per a passar-ho bé. Moltes persones que fan curses de muntanya , dins la seva preparació ,realitzen altres activitats físiques com per exemple la natació , el ciclisme , el senderisme , etc. Personalment, us animo a realitzar qualsevol esport o activitat física . En poc temps notareu els beneficis que té per a la vostra salut i benestar .

Slide 19

Només hi ha un kilian Jornet . Només una persona pot ser campiona del món en curses de muntanya . Tothom podem gaudir de la natura i dels beneficis que ens aporta.

Slide 21

FI

Tags: curses de muntanya

URL: