Τα σύνορα της Ελλάδας

+1

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Τα σύνορα της Ελλάδας σήμερα Η Ελλάδα συνορεύει στα βόρεια με τη Βουλγαρία και την (Π.Γ.Δ.Μ.), στα βορειοδυτικά με την Αλβανία και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Βρέχεται ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος, στα δυτικά από το Ιόνιο και νότια από τη Μεσόγειο θάλασσα. Τα σύνορα έχουν συνολική έκταση 131.957 τ.χλ.

Slide 2

Τα σύνορα σήμερα (εικόνα)

Slide 3

Τα σύνορα της Ελλάδας το 1913 Οι βαλκανικοί πόλεμοι (1912-13) υπήρξαν νικηφόροι για την Ελλάδα και είχαν ως αποτέλεσμα την προσάρτηση της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου. Έτσι, τα σύνορα της Ελλάδας επεκτάθηκαν ως τον ποταμό Στρυμόνα και διπλασιάστηκε η γεωγραφική της έκταση.

Slide 4

Τα σύνορα της Ελλάδας 1913 (εικόνα)

Slide 5

Τα σύνορα της Ελλάδας 1920 Η Ελλάδα κατά τη λήξη τον A' Παγκόσμιου Πολέμου βρέθηκε στην παράταξη των νικητών. Ο ελληνικός στρατός κατέλαβε, με την έγκριση των Συμμάχων, τη Θράκη, την πόλη της Σμύρνης και περιοχή της δυτικής Μικράς Ασίας. Με τη Συνθήκη των Σεβρών τον 1920 κατοχυρώθηκαν διπλωματικά οι εθνικές αυτές επιτυχίες.

Slide 6

Τα σύνορα της Ελλάδας 1920 (εικόνα)

Slide 7

Τα σύνορα της Ελλάδας από το 1947 μέχρι σήμερα Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση τον Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των συμμαχικών κρατών, στις 27 Ιουνίου 1946, η Ελλάδα κέρδισε τα Δωδεκάνησα. Η επίσημη προσάρτηση των νησιών πραγματοποιήθηκε με την επικύρωση της συνθήκης ειρήνης και τη δημοσίευση τον σχετικού νόμου, στις 9 Ιανουαρίου 1948, ο οποίος αποκτούσε αναδρομική ισχύ από τις 28 Οκτωβρίου του επόμενου έτους.

Slide 8

Τα σύνορα της Ελλάδας από το 1947 μέχρι σήμερα (εικόνα)

URL:
More by this User
Most Viewed