Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

+362

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 -1830) Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Slide 2

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Μάρτιος 1821 Το ξέσπασμα της ελληνικής Επανάστασης. Καταδικάστηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής. Η Ιερή Συμμαχία με κοινές αποφάσεις που έλαβε σε συνέδριά της το 1821 και το 1822 ήταν αντίθετη απέναντι σε οποιαδήποτε επαναστατική κίνηση.

Slide 3

Γελοιογραφία για το Συνέδριο της Βερόνα, 1822

Slide 4

Ιερή Συμμαχία

Slide 5

Πάσχα του 1821 Απαγχονισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε‘. Διώξεις των Ελλήνων υπηκόων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Ο Ρώσος πρεσβευτής αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη το καλοκαίρι του 1821.

Slide 6

Απαγχονισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε‘.

Slide 7

Μετακινήσεις Ελλήνων την περίοδο της επανάστασης.

Slide 8

Μεγάλες Δυνάμεις Το 1823 η αγγλική πολιτική έγινε φιλική. Μεταβάλουν σταδιακά τη στάση τους απέναντι στο Ελληνικό Ζήτημα. Αποτέλεσμα να αλλάξει και η στάση της Ρωσίας. Δεν ήθελε ν' αφήσει στους Άγγλους την πρωτοβουλία των διπλωματικών κινήσεων. Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Slide 10

Μονάρχες

Slide 11

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Μεγάλες Δυνάμεις Μεσολαβούν από κοινού για την επίλυση του Ελληνικού Ζητήματος. Το 1827 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία υπέγραψαν στο Λονδίνο συνθήκη.

Slide 12

Ουέλλιγκτον, πρωθυπουργός της Αγγλίας.

Slide 13

Ο Κάρολος ο 10ος της Γαλλίας (1757 - 1836).

Slide 14

Ο τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Α' (1796-1855).

Slide 15

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Μεγάλες Δυνάμεις Μεσολαβούν από κοινού για την επίλυση του Ελληνικού Ζητήματος. Το 1827 η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία υπέγραψαν στο Λονδίνο συνθήκη. Καλούσε τις δύο εμπόλεμες πλευρές να κάνουν ανακωχή και ν' αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία αυτόνομου ελληνικού κράτους.

Slide 16

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Υψηλή Πύλη Σουλτάνος Απορρίπτει τη μεσολάβηση. Τότε πολεμικά πλοία με αρχηγούς τους ναυάρχους Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν κατέπλευσαν στην Πύλο, για να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Μεγάλων Δυνάμεων.

Slide 17

Ναύαρχοι Κόδριγκτον, Δεριγνύ και Χέυδεν

Slide 18

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Οκτώβριο του 1827

Slide 19

Ναυαρίνο

Slide 20

Ναυαρίνο

Slide 21

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Οκτώβριο του 1827 Οι ναυτικές συμμαχικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με επιτυχία τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

Slide 22

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Slide 23

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Slide 24

Η συνδυασμένη οθωμανική και αιγυπτιακή αρμάδα καταστράφηκε από συμμαχικές δυνάμεις. Είναι η τελευταία σημαντική ναυμαχία στην ιστορία που διεξήχθη εξ ολοκλήρου με ιστιοφόρα σκάφη. Επίσης ποτέ στην ιστορία του πολέμου των κανονιοφόρων ιστιοφόρων δεν βρέθηκαν τόσα πολλά πλοία, με τόσο μεγάλη δύναμη πυρός, συγκεντρωμένα σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο.

Slide 25

Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου Οκτώβριο του 1827 Η νίκη στο Ναυαρίνο οδήγησε τελικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Οι ναυτικές συμμαχικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με επιτυχία τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο.

Slide 36

μ.Χ. 1821 - 1822 1823 1826 - 1827 Οκτώβριος 1827 μ.Χ. Οι Μεγάλες Δυνάμεις προσπαθούν να λύσουν το Ελληνικό Ζήτημα Η Ιερή Συμμαχία καταδικάζει την ελληνική επανάσταση Η στάση της Αγγλίας γίνεται πιο ευνοϊκή για τους Έλληνες Ναυμαχία του Ναυαρίνου Η παρέμβαση των Μεγάλων Δυνάμεων και η Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Slide 37

8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

URL: