Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του

+443

No comments posted yet

Comments

sudiakos2 (4 years ago)

Ευχαριστώ πολύ.

toniap77 (4 years ago)

ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

ioannap (5 years ago)

τα σεβη μου Sudiakos.!!! :)

sudiakos (5 years ago)

Σε έχασα. Καλώς την ηθική μου ανάταση. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.

ioannap (5 years ago)

η παρουσίαση αυτή είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα , σα να βάζει ένα εικονικό μουσείο μέσα στην τάξη με θέμα τον Καποδίστρια. Καλύτερα δε θα μπορούσα να το φανταστώ. Πηγές και ατμόσφαιρα της εποχής δεμένα... σαν επίσκεψη σε μουσείο.!

Slide 1

Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 -1830) Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του

Slide 2

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Ιωάννης Καποδίστριας Έφτασε στο Ναύπλιο.

Slide 3

Ναύπλιο

Slide 4

Ναύπλιο

Slide 5

Ναύπλιο, το παλιό τζαμί.

Slide 6

Η Πύλη της Ξηράς, Ναύπλιο.

Slide 7

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Ιωάννης Καποδίστριας Έφτασε στο Ναύπλιο. Πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση μιας χώρας που έβγαινε από πολύχρονο αγώνα ενώ οι κάτοικοι της και ιδιαίτερα οι πρόσφυγες ήταν εξαθλιωμένοι.

Slide 8

Μετακινήσεις πληθυσμού λόγω πολεμικών συγκρούσεων.

Slide 9

Πρόσφυγες

Slide 10

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Κυβερνήτης Οργάνωσε το κράτος βελτιώνοντας τη διοίκηση και την οικονομία του. Συγκέντρωσε όλες τις εξουσίες στο πρόσωπο του. Ίδρυσε Εθνική Τράπεζα. Έκοψε νομίσματα (φοίνικας). Ανέβαλε την Δ΄ Εθνοσυνέλευση.

Slide 11

Εθνική Τράπεζα

Slide 12

Ο Φοίνικας ήταν το πρώτο ελληνικό νόμισμα. Κόπηκε σε μία μεσαιωνική μηχανή που αγοράστηκε για εκατό μόλις λίρες στη Μάλτα από τον Κοντόσταυλο και ανήκε κάποτε στο τάγμα των Ιωαννιτών της Ρόδου. Μεταξύ 1828 και 1831 κυκλοφόρησαν 11.978 αργυροί φοίνικες.

Slide 13

Χαρτονόμισμα αξίας πέντε φοινίκων.

Slide 14

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Ο Καποδίστριας Ίδρυσε Γεωργική Σχολή στην Τίρυνθα. Εισήγαγε την καλλιέργεια της πατάτας. Στήριξε την παραγωγή μεταξιού. Αναπτύχθηκαν το εμπόριο και η ναυτιλία. Οργανώθηκε τακτικός στρατός. Πίστευε ότι η πρόοδος της χώρας στηριζόταν στη γεωργία.

Slide 15

Το πρώτο ελληνικό τυπογραφείο επί Καποδίστρια.

Slide 16

Το Κυβερνείο

Slide 17

Πλατεία Σιντριβανίου με το Παλατάκι του Καποδίστρια

Slide 18

Άνδρες ελαφρού τάγματος πεζικού (1829). Φορούν ελληνική παραδοσιακή στολή και στα όπλα, ξιφολόγχη.

Slide 19

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Καποδίστριας Εκπαίδευση Σύνταξη βιβλίων και τη δημιουργία αλληλοδιδακτικών σχολείων. Ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό Γυμνάσιο και το Ορφανοτροφείο της Αίγινας. Στην Αίγινα λειτούργησε και το Κεντρικό Σχολείο. Οι καλύτεροι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων μάθαιναν στους μικρότερους με τη βοήθεια του δασκάλου γραφή και ανάγνωση.

Slide 20

Αλληλοδιδακτικό σχολείο Άργους.

Slide 21

Σελίδα βιβλίου την εποχή της αλληλοδιδακτικής μεθόδου.

Slide 22

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Μεγάλες Δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία Γίνονται διαπραγματεύσεις Να πετύχει την κατοχύρωση περισσοτέρων εδαφών. Ένα κράτος ανεξάρτητο και με δικό του ηγεμόνα. Κρατά επαναστατημένη την Κρήτη και τη Στερεά Ελλάδα. Καποδίστριας Επιδιώκει

Slide 23

Ο Μέτερνιχ (1773-1859), ήταν πρίγκιπας και ένας από τους διασημότερους διπλωμάτες και πολιτικούς της Αυστριακής Αυτοκρατορίας και της Ευρώπης γενικότερα.

Slide 24

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Τελευταία μάχη της Επανάστασης Η Λειβαδιά και ουσιαστικά όλη η Στερεά Ελλάδα παραδόθηκε στους επαναστάτες. Δόθηκε στην Πέτρα της Βοιωτίας τον Σεπτέμβριο του 1829. Οι εξεγερμένοι Έλληνες με επικεφαλής τον Δημήτριο Υψηλάντη νίκησαν τους Τούρκους.

Slide 26

Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του Η δολοφονία του Καποδίστρια Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, με αποτέλεσμα στη χώρα να επικρατήσει αναρχία. Ο τρόπος διακυβέρνησης του Καποδίστρια και η σύγκρουσή του τοπικά συμφέροντα προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια.

Slide 27

Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια

Slide 34

Ιωάννης Καποδίστριας Κυβερνήτης 1776 - 1831

Slide 35

μ.Χ. 1827 1831 μ.Χ. Ο Καποδίστριας εκλέγεται Κυβερνήτης της Ελλάδας Ο Καποδίστριας δολοφονείται στο Ναύπλιο Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το έργο του

Slide 36

8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

URL: