Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία

+279

No comments posted yet

Comments

Lazaros_Godikas (4 years ago)

τελειο

sudiakos (5 years ago)

Ευχαριστώ πολύ!!!

ioannap (5 years ago)

συγκλονιστικό.

Slide 1

Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 -1830) Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία

Slide 2

Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία Παράδοση της Ακρόπολης Μάιος του 1827. Τουρκική κυριαρχία στη Στερεά Ελλάδα. Δυσοίωνη ήταν η κατάσταση και στην Πελοπόννησο, όπου παρέλυσε κάθε αντίσταση στην Ηλεία, ερημώθηκε η Μεσσηνία και καταστράφηκε εντελώς η Τριπολιτσά.

Slide 3

Ηλεία Μεσσηνία Τριπολιτσά

Slide 4

Η πολιορκία των Αθηνών από τον Κιουταχή

Slide 5

Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία Ναυμαχία του Ναυαρίνου Οκτώβριος του 1827 Ο Αγώνας αναζωπυρώθηκε Ο Γάλλος συνταγματάρχης Κάρολος Φαβιέρος με στρατό αποβιβάστηκε στη Χίο. Δυνάμωσε η επαναστατική δραστηριότητα στην Κρήτη. Πόλεις και χωριά της Στερεάς Ελλάδας απελευθερώθηκαν από τον Δημήτριο Υψηλάντη, τον Κίτσο Τζαβέλα και άλλους οπλαρχηγούς.

Slide 6

O Κίτσος Τζαβέλας (1800 - 1855) ήταν Έλληνας αγωνιστής της επανάστασης του '21 από το Σούλι της Ηπείρου και μετέπειτα στρατηγός, υπουργός και πρωθυπουργός.

Slide 7

Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία Διεύρυνση των συνόρων του ελληνικού κράτους Οι νίκες του ελληνικού στρατού Η προσπάθεια του Καποδίστρια να μη δυσαρεστήσει καμιά από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Φτάνουν στην Πελοπόννησο Γάλλοι στρατιώτες Αποχωρούν τα αιγυπτιακά στρατεύματα Ο Καποδίστριας έστειλε πολεμικά πλοία στον Αμβρακικό κόλπο

Slide 8

H Γαλλική αποστολή στο Mοριά, 1828.

Slide 9

Τα σύνορα της Ελλάδας, 1830

Slide 10

Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία Υψηλή Πύλη Είναι αδιάλλακτη απορρίπτοντας κάθε συζήτηση για ανεξαρτησία της Ελλάδας. Ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1828-1829. Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι πρότειναν την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Αναγκάζεται ο Σουλτάνος να δεχτεί να αρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Slide 11

Υψηλή Πύλη

Slide 12

Ρωσοτουρκικός Πόλεμος, 1828

Slide 13

Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία Η συνθήκη του Λονδίνου Φεβρουάριος 1830 Υπογράφηκε από τις τρεις συμμαχικές Δυνάμεις η πολιτική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Δυο χρόνια αργότερα, το 1832, τα σύνορα του ελληνικού κράτους διευρύνθηκαν. Τα νέα σύνορα αναγνωρίστηκαν και από την Υψηλή Πύλη.

Slide 14

Το Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους υπογράφτηκε από τις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία στις 3 Φεβρουαρίου του 1830. Ήταν η πρώτη επίσημη, διεθνής διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα επεκτεινόταν νότια της συνοριακής γραμμής που όριζαν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός.

Slide 15

Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία Έπειτα από δέκα χρόνια συγκρούσεων η ύπαρξη ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, αναγνωρισμένου από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, ήταν πλέον γεγονός.

Slide 48

μ.Χ. 1827 1830 μ.Χ. Ναυμαχία Ναυαρίνου Ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση του Ελληνικού Ζητήματος Υπογραφή Πρωτοκόλλου Λονδίνου Η Ελλάδα γίνεται ανεξάρτητο κράτος Το τέλος της Επανάστασης και η ελληνική ανεξαρτησία

Slide 49

8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

URL: