25 ΜΑΡΤΙΟΥ

+2

No comments posted yet

Comments

Slide 1

25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

Slide 2

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ; Οι Έλληνες ήταν σκλαβωμένοι στους Τούρκους για τετρακόσια περίπου χρόνια. Δεν άντεχαν άλλο τη σκλαβιά και αποφάσισαν να πολεμήσουν σκληρά τους Τούρκους. Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων. Ο λαός ξεσηκώθηκε για να πολεμήσει για την ελευθερία του.

Slide 3

Η επανάσταση οργανώθηκε από τη Φιλική Εταιρία, που ιδρύθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας από τους Εμμανουήλ Ξάνθο, τον Νικόλαο Σκουφά και τον Αθανάσιο Τσακάλωφ. Στη Φιλική Εταιρεία μυήθηκαν πολλοί από τους Έλληνες της Μεγάλης Επανάστασης του 1821, όπως ο Νικηταράς, ο Ιωάννης Φαρμάκης, ο Γεωργάκης Ολύμπιος και πολλοί άλλοι.

Slide 4

Οι Έλληνες όμως όσες δυσκολίες και να πέρασαν κατάφεραν να νικήσουν τους Τούρκους και να κάνουν την Ελλάδα ένα ανεξάρτητο κράτος. Αρχικά βέβαια υπήρχαν πολλοί τσακωμοί μεταξύ τους για την αρχηγία, όμως δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να πολεμούν.

Slide 5

Την ιστορία της Ελλάδας θα πρέπει να την ξέρουμε, γιατί αυτοί είναι αγωνιστές που έδωσαν την ελευθερία στην Ελλάδα. Άλλωστε, λαός που δεν ξέρει την ιστορία του, είναι αναγκασμένος να την ξαναυποστεί για να τη μάθει.

Slide 6

ΠΥΡΑΥΛΟΣ!!!...

Summary: Εργασία του Πύραυλου για την Εθνική επέτειο

Tags: επανάσταση 1821

URL: