ΦΥΛΕΣ ΙΝΔΙΑΝΩΝ-UTE

+3

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Από τους μαθητές του Β4΄ Συμεωνίδη Γιάννη και Σταματόπουλο Παναγιώτη Η εργασία μας βασίζεται πάνω στην φυλή των Ute.

Slide 2

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Οι πρώτοι άνθρωποι στην Νότιο Αμερική ήταν οι Ιθαγενείς Αμερικάνοι. Υπήρχαν πολλές φυλές και ομάδες που ζούσαν στον Canada, στις Η.Π.Α, και στο Mexico. Μία από τις φυλές που ζούσε στις Η.Π.Α ήταν οι Utes. Οι Utes ήταν στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή σα Colorado και σε κομμάτια της Utah και του βόρειου New Mexico Στην εικόνα βλέπουμε στο κόκκινο σχήμα την ακριβή θέση των Ινδιάνων UTE.

Slide 3

ΓΕΝΙΚΑ Η φυλή των Ute ήταν μια μοναδική φυλή με ένα μοναδικό τρόπο ζωής. Οι Ινδιάνοι Ute ζούσαν ξέχωρα από τις περισσότερες φυλές. Ζούσαν στα πεδινά και στα βουνά μιας περιοχής που ήταν περίπου 150.000 τετραγωνικά μίλια. Αυτή η περιοχή περιελάμβανε τόπους για κυνήγι, μέρη με πνευματική σημασία, και τις περιοχές των εφτά ομάδων Ute.

Slide 4

Οι ομάδες τους δεν είχαν καμία σχέση με την σημερινή έννοια της λέξης. Ήταν κάτι σαν χωριά. ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ UTE

Slide 5

Οι Utes πίστευαν ότι ήταν δεμένοι με στενούς συγγενικούς δεσμούς με τις αρκούδες. Ο γιατρός/ θεραπευτής τους (shaman) κουβαλούσε ένα σακί με ειδικά πράγματα για να θεραπεύει όπως την σημερινή φαρμακευτική βαλίτσα. Εκτός από τη χρησιμοποίηση φαρμάκων για τη θεραπεία, οι Ute είχαν επίσης πολλούς χορούς. Ο πιο σημαντικός χορός τους ήταν ο χορός της Αρκούδας "Momaqui Mowat" ( το Momaqui Mowat ήταν πολύ ιερό όνομα ). Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ UTE

Slide 6

Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ UTE Έμεναν σε σκηνές (tepees) ήταν καλυμμένες με το δέρμα των νεκρών ζώων. Οι Utes ζούσαν από τη γη, κυνηγούσαν πολλά ζώα της περιοχής. Τα κύρια θύματά τους ήταν αρκούδες, άλκεις, ελάφια, βουβάλια, αντιλόπες, πρόβατα του βουνού, κάστορες, λαγούς, κότες, χήνες, πάπιες, λύκους, βιζόν, και άλλα.

Slide 7

Οι Utes είχαν άλλες λέξεις για τα πράγματα. Ονόμαζαν τους εαυτούς τους Yuuttaa. Η πολιτεία της Utah πήρε το όνομά της από τους Utes. Καλούσαν επίσης τα άλογα "μαγικά σκυλιά« και αυτό επειδή τα άλογα έμοιαζαν λίγο με μεγάλα σκυλιά που εμφανίστηκαν μαγικά. Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ UTE

Tags: indians

URL:
More by this User
Most Viewed