Στα ίχνη των οξέων και των βάσεων ΦΕ1

+91

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΦΕ1:ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΟΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Slide 4

Ο χυμός από κόκκινο λάχανο έχει χαρακτηριστικό μοβ χρώμα. Όταν προσθέσουμε σε αυτόν σταγόνες λεμονιού, το οποίο περιέχει οξύ (ονομάζεται κιτρικό οξύ), βλέπουμε ότι ο δείκτης αποκτά κόκκινο χρώμα.

Slide 8

κόκκινο πράσινο κόκκινο πράσινο πράσινο κόκκινο οξύ οξύ οξύ βάση βάση βάση

Slide 9

Τα οξέα και οι βάσεις μεταβάλουν το χρώμα των δεικτών. Με την προσθήκη οξέος, ο δείκτης από κόκκινο λάχανο (που κανονικά είναι μοβ) αποκτά κόκκινο χρώμα , ενώ με την προσθήκη βάσης αποκτά πράσινο χρώμα.

Slide 10

Με τους δείκτες ανιχνεύουμε την παρουσία των οξέων ή των βάσεων. Παρατηρώ πως το χρώμα του τσαγιού αλλάζει και γίνεται πιο ανοιχτό. Αυτό συμβαίνει διότι ο χυμός του λεμονιού είναι οξύ και γνωρίζουμε πως τα οξέα αλλάζουν το χρώμα των δεικτών. Συνεπώς, αφού το διάλυμα μαύρου τσαγιού αλλάζει χρώμα με την προσθήκη οξέος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δείκτης. Προϊόντα που περιέχουν οξύ: το αναψυκτικό , το γιαούρτι, η ασπιρίνη. Προϊόντα που περιέχουν βάση: η οδοντόκρεμα , το καθαριστικό.

Slide 12

ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Slide 14

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΣΤ3 ΑΓΓΕΛΟ Κ. «Ταξιδεύοντας στη γνώση» http://1dimplagiarist.blogspot.gr/ To blog μου για τη Φυσική «Μαθαίνω Φυσική» http://wwwfysiks.blogspot.gr/

Summary: Εργασία φτιαγμένη με πολύ μεράκι από το μαθητή της Στ3 Πλαγιαρίου Άγγελο Κ.

Tags: φυσική στ΄

URL:
More by this User
Most Viewed