ΦΕ2 ΤΑ ΑΛΑΤΑ

+91

No comments posted yet

Comments

skoultzis (4 years ago)

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.Τα μπράβο στον περσινό μαθητή Άγγελο και τη μεγάλη αγάπη που έχει για τη φυσική.

pmcreator (4 years ago)

ΤΕΛΕΙΟ SLIDEBOOM ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Slide 1

ΦΕ2: ΤΑ ΑΛΑΤΑ

Slide 3

Καθώς ρίχνω σταγόνες ξίδι στο υγρό , παρατηρώ ότι κάποια στιγμή ο δείκτης γίνεται πάλι μωβ.

Slide 4

Όταν αναμίξουμε ένα οξύ με μια βάση,πραγματοποιείται μια χημική αντίδραση που ονομάζεται εξουδετέρωση.Προιόντα της εξουδετέρωσης είναι τα άλατα.Τα άλατα είναι συνήθως ουδέτερα,δηλαδή δεν έχουν ούτε όξινες ούτε βασικές ιδιότητες,οπότε δεν αλλάζουν το χρώμα των δεικτών Όταν αναμίξουμε ένα οξύ με μια βάση,πραγματοποιείται μια χημική αντίδραση που ονομάζεται εξουδετέρωση.Προιόντα της εξουδετέρωσης είναι τα άλατα.Τα άλατα είναι συνήθως ουδέτερα,δηλαδή δεν έχουν ούτε όξινες ούτε βασικές ιδιότητες,οπότε δεν αλλάζουν το χρώμα των δεικτών.

Slide 5

Το δηλητήριο της μέλισσας περιέχει οξύ, το οποίο εξουδετερώνεται από την αμμωνία ,που είναι βάση. Το δηλητήριο της σφήκας περιέχει βάση, γι’αυτό βάζουμε ξίδι που περιέχει οξύ. Για να εξουδετερώσουμε το πλεονάζον οξύ στο στομάχι μας , πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ουσίες που περιέχουν βάση, ώστε να λάβει χώρα αντίδραση εξουδετέρωσης. Συνεπώς το παρασκεύασμα που πίνουμε περιέχει βάση.

Slide 6

Τρία από τα άλατα που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι τα εξής: Μαγειρικό αλάτι Κιμωλία Κέλυφος αυγών

Slide 7

ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Slide 9

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΣΤ3 ΑΓΓΕΛΟ Κ. «Ταξιδεύοντας στη γνώση» http://1dimplagiarist.blogspot.gr/ To blog μου για τη Φυσική «Μαθαίνω Φυσική» http://wwwfysiks.blogspot.gr/

Summary: Εργασία φτιαγμένη από το μαθητή της Στ3 Άγγελο

Tags: φυσική στ΄

URL:
More by this User
Most Viewed