Παραλίες της χώρας μας

+5

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Παραλίες της χώρας μας

Slide 2

Ψιλή Άμμος Πανέμορφη αμμώδη παραλία με γαλανά νερά ανατολικά της Νάξου.  Είναι διαφορετική σε σχέση με τις άλλες παραλίες του νησιού καθώς ψηλά δέντρα πάνω σε αμμόλοφους την κάνουν τροπική. Το ονειρεμένο και φιλόξενο αυτό τοπίο βρίσκεται μεταξύ Μουτσούνας και Πανόρμου. Χρήστος Μ.

Slide 3

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ Η πιο διάσημη παραλία της Σκιάθου και ένα από τα σύμβολά της, είναι οι Κουκουναριές, μία οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, δίπλα στο δάσος των κουκουναριών. Για μία γρήγορη βουτιά, ενδεικνύεται η Μεγάλη Άμμος, μόλις 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι, και λίγο πιο μακρυά, στην Καναπίτσα, θα βρείτε μία οργανωμένη παραλία όπου μπορείτε να κάνετε water sports. Η Αγία Παρασκευή είναι μία "στυλάτη" παραλία, μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο "Skiathos Princess", ενώ θα εντυπωσιαστείτε και από τα καταπράσινα νερά στο Βρωμόλιμνο. Μερικές ακόμη ωραίες παραλίες ενδεικτικά είναι οι Αχλαδιές, ο Βασιλιάς, το Μανδράκι, ο Μικρός και ο Μεγάλος Ασέληνος και ο Τρούλος, ενώ μία πολύ ξεχωριστή παραλία είναι και τα Λαλάρια, που ωστόσο δεν είναι προσβάσιμη οδικώς, αλλά μόνο με καραβάκι.

Slide 4

Πλαταμώνας Πιερίας Ελένη Π. Στ ‘2

Slide 5

Ο Πλαταμών είναι δημοτικό διαμέρισμα και οικισμός του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου. Βρίσκεται στο Νομό Πιερίας, στο νότιο άκρο του, στους πρόποδες του Ολύμπου. Συνορεύει βόρεια με τον Νέο Παντελεήμονα και νότια με τους Νέους Πόρους. Απέχει 38 km από την Κατερίνη και 54 km από τη Λάρισα. Ο πληθυσμός ανέρχεται στους 2.197 κατοίκους. Ο Πλαταμών ήταν αυτόνομη κοινότητα μέχρι το 1999, οπότε και εντάχθηκε στο Δήμο Ανατολικού Ολύμπου. Σύμφωνα με την παράδοση οφείλει το όνομά του είτε στους πολλούς πλατάνους που βρίσκονται στην περιοχή, είτε στις πλατιές αμμουδιές που έχουν οι παραλίες του.

Slide 6

Ονομασία Πλαταμώνα  Σύμφωνα με το Λεξικό των Λίντελ- Σκοτ, ο Πλαταμώνας σημαίνει "πλατύς γιαλός" και ο Μελέτιος γράφει παραφράζοντας "πλατέα μονή".

URL:
More by this User
Most Viewed