Παρουσίαση Linoit

+7

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ONLINE STICKIES στο

Slide 2

Εισαγωγικά Τι είναι; Είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας προσφέρει έναν καμβά στον όποιο οι χρήστες μπορούν να αναρτήσουν σημειωματάκια. Σημειωματάκια σε: Κείμενο Φωτογραφίες Αρχεία Βίντεο Καμβάς Είναι ένας δωρεάν ιστότοπος με συγκεκριμένη διεύθυνση URL που σας παρέχεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφή σας. Ανεβαίνουν αρχεία τύπου doc, pdf κ.α. για να μπορούν να τα «κατεβάσουν» οι χρήστες.

Slide 3

Ο καμβάς με τα σημειωματάκια Η απαραίτητη διαφήμιση Δωρεάν είναι, άρα συμβιβαζόμαστε…

Slide 4

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ του λογαριασμού

Slide 5

Ξεκινάμε Πληκτρολογούμε την διεύθυνση http://en.linoit.com και στη σελίδα που ανοίγει πατάμε το Συμπληρώνουμε την διπλανή φόρμα Και πατάμε πάλι Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ,ανοίγουμε το E-mail μας και κάνουμε κλικ στο σύνδεσμο που υπάρχει εκεί για επιβεβαίωση και ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Slide 6

Η κεντρική σελίδα – My Page Πατάμε το Preferences Εδώ αφού κάνουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις επιστρέφουμε για να δημιουργήσουμε τον καμβά μας, πατώντας Create New Canvas.

Slide 7

Οι απαραίτητες ρυθμίσεις Save Changes και πίσω για να φτιάξουμε τον καμβά Ρυθμίζουμε την ώρα με το Timezone και ανεβάζουμε φωτογραφία με το Picture.

Slide 8

Δημιουργία καμβά Από την Κεντρική Σελίδα (My Page) κάνουμε κλικ στο: Δίνουμε όνομα στον καμβά μας κατά προτίμηση με λατινικούς χαρακτήρες Επιλέγουμε ένα από τα πρότυπα ή ανεβάζουμε δικό μας, και ρυθμίζουμε τις δυνατότητες πρόσβασης: Προσωπικό: πρόσβαση μόνο στο δημιουργό. Προβολή από τους χρήστες χωρίς δυνατότητα ανάρτησης Προβολή και ανάρτηση από τους χρήστες (Προτιμότερο) Μην ξεχνάτε: Create a Canvas

Slide 9

http://linoit.com/users/username/canvases/Όνομακαμβά URL: TO URL TOY ΚΑΜΒΑ Το URL πρέπει να το σώσουμε κάπου με Copy -Paste. Αυτό το URL δίνουμε στους χρήστες για να μπαίνουν στον καμβά μας. Εμφανίζεται πατώντας το (info)

Slide 10

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΒΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΕΣ

Slide 11

Τα βασικά stickies Επιλογή χρώματος Εικόνα Βίντεο Αρχείο Διαφανές sticky Όταν έχουμε πολλά σημειωματάκια και γεμίζει η οθόνη του καμβά μας, χρησιμοποιούμε το τετράγωνο πλαίσιο (drag) για να πλοηγηθούμε σε συγκεκριμένο σημείο.

Slide 12

Ανάρτηση «σημειωματακίου» (sticky) Αφού επιλέξουμε χρώμα, εμφανίζεται το πλαίσιο κειμένου Όπου πληκτρολογούμε το κείμενο. Στο tag γράφουμε το όνομά μας Στο font αλλάζουμε γραμματοσειρά και χρώμα κειμένου Στο icon βάζουμε εικονίδιο και πατάμε Post. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Slide 13

Ανάρτηση «εικονο-σημειωματακίου» Από το Choose επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε. Με το Size επιλέγουμε μέγεθος (συνήθως small ή medium) Με το Type επιλέγουμε πλαίσιο για την εικόνα μας. Και βέβαια Post! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Slide 14

Ανάρτηση «βίντεο - σημειωματακίου» Επικολλούμε το URL του βίντεο και πατάμε Post. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Slide 15

Ανάρτηση «αρχείο-σημειωματακίου» Απ’ το Attachment επιλέγουμε το αρχείο μας (doc , pdf, κ.α.) και Post it! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Slide 16

Επεξεργασία αναρτημένου sticky Ο διαχειριστής του sticky έχει 3 επιπλέον κουμπιά: το Set due date (ημερομηνία που θέλουμε να αναρτηθεί), Send this sticky (αποστολή σε e-mail) και Copy to another canvas (αντιγραφή σε άλλο καμβά). Η επεξεργασία του αναρτημένου σημειωματακίου γίνεται με δύο κουμπάκια, Edit-Επεξεργασία Peel Off- «Ξεφλούδισμα» (Διαγραφή)

Slide 17

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΒΑ

Slide 18

Πώς γίνεται; Ο διαχειριστής στο περιβάλλον του καμβά, μπορεί με το κουμπί να εμφανίσει τον παρακάτω πίνακα με τους κώδικες. URL: Αντιγράφει το link και το στέλνει με e-mail στους χρήστες. Link: Ενσωματώνει τον σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα. Embed into: Ενσωματώνει τον κώδικα σε ανάρτηση blog.

Slide 19

Ενσωμάτωση σε blog Ανοίγουμε μια ανάρτηση. Στον Editor της ανάρτησης πατάμε το κουμπί html. Επικολλούμε τον κώδικα.

Slide 20

Τέλος Δημιουργία Παρουσίασης: Σωτήρης Παπαευθυμίου

URL: