ΦΕ1 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

+94

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΦΕ1 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Slide 3

Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί εισέρχονται στο σώμα μας κυρίως από: 1.Τη μύτη , με τον αέρα που εισπνέουμε. 2.Το στόμα , κατά την εισπνοή, με μολυσμένα τρόφιμα ή νερό ή όταν βάζουμε σε αυτό τα χέρια μας ή μολυσμένα αντικείμενα,όπως πιθανόν να είναι το μολύβι μας. 3.Ανοιχτές πληγές του δέρματος.

Slide 4

ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ

Slide 5

Από τα χέρια με επαφή. Καλό και συχνό πλύσιμο χεριών. Από χαρτομάντιλο που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Πετάμε τα χαρτομάντιλα μετά από κάθε χρήση. Από το στόμα χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα άλλου ατόμου. Δεν χρησιμοποιούμε αντικείμενα άλλων ατόμων όπως η οδοντόβουρτσα. Με το βήχα καθώς εκτοξεύονται σταγονίδια. Βάζουμε το χέρι μας μπροστά στο στόμα μας όταν βήχουμε. Από το στόμα και τη μύτη καθώς αναπνέουμε. Οι γιατροί φορούν μάσκα όταν έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Από κάποια ανοιχτή πληγή. Καθαρίζουμε καλά την πληγή και την καλύπτουμε με επίδεσμο. Με το φτάρνισμα , καθώς εκτοξεύονται σταγονίδια. Βάζουμε το χέρι μας κοντά στο στόμα μας όταν φταρνιζόμαστε. Από μολυσμένα σώματα που φέρουμε στο στόμα μας. Τα τρόφιμα που τρώμε και το νερό που πίνουμε να είναι καθαρά.

Slide 6

Για την καθημερινή προστασία μας από τα μικρόβια πρέπει να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας,να φροντίζουμε ό,τι τρώμε, ή πίνουμε να είναι καθαρό και να μην πλησιάζουμε ανθρώπους που βήχουν ή φταρνίζονται.

Slide 7

Για να αποφύγει την είσοδο μικροβίων,το παιδί πρέπει να καθαρίσει καλά την πληγή στο πόδι του και να την καλύψει αμέσως με επίδεσμο. 1.Τα γλυκίσματα που είναι προς πώληση είναι ξεσκέπαστα. 2.Στο χώρο υπάρχουν πολλά σκουπίδια και χαλασμένα τρόφιμα. 3.Η τουαλέτα είναι βρόμικη και η πόρτα της ανοιχτή.

Slide 8

ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Slide 10

Πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν από το φαγητό:

Slide 11

Προστατεύουμε τα τρόφιμα από τα έντομα:

Slide 12

Διατηρούμε τα περισσότερα τρόφιμα στο ψυγείο:

Slide 13

Αποφεύγουμε να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που πάσχουν από κάποια μεταδοτική ασθένεια για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλεται:

Slide 14

Δεν χαϊδεύουμε κάποιο ζώο,αν δεν μπορούμε αμέσως μετά να πλύνουμε τα χέρια μας:

Slide 15

Καλύπτουμε με επίδεσμο τραύματα ή πληγές στο δέρμα μας:

Slide 16

Δε βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα,δεν τρώμε τα νύχια μας:

Slide 17

Δεν χρησιμοποιούμε προσωπικά αντικείμενα άλλων (π.χ. οδοντόβουρτσα):

Slide 18

Βάζουμε πάντα το χέρι μας μπροστά από το στόμα μας,όταν βήχουμε ή όταν φταρνιζόμαστε:

Slide 21

(Ταξιδεύοντας στη γνώση) http://www.1dimplagiarist.blogspot.cοm/ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤH ΕΓΙΝΕ ΑΠO ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΣΤ3 ΑΓΓΕΛΟ Κ. ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ (ΜΑΘΑΙΝΩ ΦΥΣΙΚΗ) http://wwwfysiks.blogspot.gr/

Summary: Η εργασία έγινε από το μαθητή της Στ3 Άγγελο Κ.

Tags: φυσικα στ

URL:
More by this User
Most Viewed