Κίνα

+4

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Επιμέλεια εργασίας: Ιωάννα, Χρύσα, Ντεμπόρα, Γκρέτα.

Slide 2

Η Κίνα είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, 1.343.239.923 κατοίκους. Η έκτασή της είναι 9.596.961 τ. χμ. και πρωτεύουσά της το Πεκίνο.

Slide 3

Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο μετά τη Ρωσία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Slide 4

Εκπαίδευση

Slide 5

Η πρωτεύουσα, το Πεκίνο, πρωτοϊδρύθηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Τσου με το όνομα Τζι και αποτέλεσε εμπορικό κέντρο για περισσότερο από 1000 χρόνια.

Slide 6

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας Λιάο, το Πεκίνο έγινε συμπρωτεύουσα της χώρας με το όνομα Γιαντζίν. Από το 1115 αποτέλεσε πρωτεύουσα πολλών δυναστειών και έτσι έγινε η «κιβωτός» του κινέζικου πολιτισμού αφήνοντας πολλές ιστορικές κληρονομιές.

Slide 7

Απαγορευμένη πόλη

Slide 8

Σινικό Τείχος

Slide 9

Θερινά Ανάκτορα

Slide 10

Ο Ναός του Ουρανού

Slide 11

Οι τάφοι των Μινγκ

Slide 13

Η Κίνα είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Η.Π.Α. και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών. Το πιο σημαντικό λιμάνι της χώρας είναι η Σαγκάη.

Slide 14

Οι Έλληνες ήρθαν σε επαφή με τους Κινέζους στα χρόνια του Μέγα Αλέξανδρου, όταν και κατέκτησε τη σημερινή δυτική Κίνα. Η κινεζική γλώσσα είναι από τις ελάχιστες που το όνομα της Ελλάδος προέρχεται από την Ελληνική Ελλάς: Σιλά (κινέζικα: 希臘) Έλληνας στρατιώτης, δεύτερος η τρίτος αιώνας, σήμερα στο Xinjiang Museum στο Ουρούμτσι

URL: