Mode and adolescence

+1

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Ερευνητική Εργασία Μόδα και Έφηβοι Τάξη Β’ Σχολικό έτος 2013-2014 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μέμου Χριστίνα

Slide 2

Γιατί αγοράζεις συνήθως ρούχα;

Slide 3

Σου αρέσει να ακολουθείς πιστά τη μόδα;

Slide 4

Σύμφωνα με ποια σειρά προτεραιότητας αγοράζεις ένα ρούχο; Αγόρια Ποιότητα Τιμή Μόδα Χώρα προέλευσης Γνώμη φίλων Κορίτσια Μόδα Τιμή Ποιότητα Γνώμη φίλων Χώρα προέλευσης

Slide 5

Τα παλιά σου ρούχα τι τα κάνεις;

Slide 6

Τι προτιμάς να αγοράζεις συνήθως;

Slide 7

Πως ντύνεσαι συνήθως;

Slide 8

Σε επηρεάζει η οικονομική σου κατάσταση στις αγορές σου;

Slide 9

Επηρεάζεται το προσωπικό σου στυλ από τις τάσεις που λανσάρουν οι σχεδιαστές μόδας

Slide 10

Πιστεύεις οτι η σημερινή ενδυμασία έχει επηρεαστεί από παλαιότερες;

Slide 11

Πιστεύεις οτι τα ρούχα σου δείχνουν κάτι για τον εαυτό σου και αν ναι τι; Προσωπικότητα Χαρακτήρας Διάθεση Εσωτερικός Κόσμος Προσωπικότητα Αυτοπεποίθηση Χαρακτήρας Τρόπος σκέψης Στυλ

Slide 12

Τι είναι η μόδα για σενα; Τίποτα Τρόπος σκέψης Τρόπος ντυσίματος Συνήθεια Τρόπος έκφρασης Προσωπικό στυλ Τρόπος συμπεριφοράς Τρόπος ντυσίματος Δώρο θεού Τίποτα Ευκαιρία διαφοροποίησης απο το σύνολο

Slide 13

Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Τα ρούχα των αρχαίων Ελλήνων ράβονταν και φοριόταν πολύ εύκολα. Τα σημαντικότερα ήταν: Ιμάτιο Γυναικείες Κομμώσεις Κόθορνος

Slide 14

Εξωμίδα Χλαμύδα Κρηπίς Πέπλο

Slide 15

16ος αιώνας Αναγέννηση Ο αιώνας αυτός συνδυάζεται με μακριά φορέματα κεντημένα με πολύτιμους λίθους και περίτεχνα κοσμήματα.

Slide 16

17ος αιώνας Μπαρόκ -Κλασσική εποχή Η ενδυμασία τους περιλάμβανε πολύχρωμα φορέματα που συνδυάζονταν με πολλές δαντέλες και φιόγκους στα ρούχα, καθώς και περούκες στο κεφάλι για άντρες και γυναίκες.

Slide 17

18ος αιώνας Ροκοκό -Νεοκλασικισμός Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του αιώνα ήταν τα φαρδιά φορέματα γνωστά ως mantuas και τα καπέλα Tricorn. Όσον αφορά τους άνδρες, επέλεγαν βράκες μέχρι το γόνατο και παλτά ενώ και τα καπέλα ήταν βασικό χαρακτηριστικό της εμφάνισής τους.

Slide 18

Η ΜΟΔΑ ΣΤΟΝ 190 -200 ΑΙΩΝΑ Μελετώντας όλο αυτό το διάστημα του 19ου -20ου αιώνα παρατηρούμε ότι η μόδα και γενικά οι τάσεις της από εποχή σε εποχή άλλαζαν τόσο στο αντρικό όσο και στο γυναικείο στυλ.

Slide 19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ… Η μόδα στους άντρες μέσα σε αυτό το διάστημα άλλαξε κατά πολύ. Πλέον, οι άντρες επιλέγουν τα πιο casual ντυσίματα για τις καθημερινές τους ασχολίες, καθώς και τα πιο επίσημα ρούχα για τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις τους.

Slide 20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ… Αντίστοιχα, το στυλ του γυναικείου φύλου άλλαξε και αυτό με τη πάροδο των αιώνων. Σε αντίθεση με την γυναίκα του Μεσαίωνα και της Αρχαιότητας η σύγχρονη γυναίκα προσαρμόζει το ντύσιμό της με βάση το τι την κολακεύει. Στενά δερμάτινα παντελόνια με διάφορα μπλουζάκια σε συνδυασμό με γόβες κυρίως σε nude χρώματα αναδεικνύουν την θηλυκότητα της σύγχρονης καλοντυμένης γυναίκας.

Slide 21

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ Γυναικεία ενδυμασία Νάουσας - Μακεδονία, 19ος -20ός αι. Αθήνα, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Α. Μ. 6710

Slide 22

Ανδρική ενδυμασία Μετσόβου - Ήπειρος, 19ος - 20ός αι. Αθήνα, Μουσείο

Slide 23

Έλληνες Σχεδιαστές

Slide 24

Ξένοι Σχεδιαστές

Slide 25

ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η οικονομία είναι μία παράμετρος που σίγουρα επηρεάζει κατά πολύ τη μόδα. Έτσι η μόδα, παρά το γεγονός ότι βοηθά σημαντικά στην ψυχική κατάσταση, προσφέρει δυνατότητες να αναπτύξουμε τον προσωπικό μας τύπο και μέσα από αυτή βρίσκουμε ένα τρόπο έκφρασης, δε θα μπορούσε να μείνει ανέπαφη από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Οι άνθρωποι είναι πολύ μαζεμένοι, τα ψώνια τους έχουν μειωθεί αρκετά και στις βιτρίνες εμφανίζονται  συνεχώς προσφορές μήπως έτσι προσελκυσθεί περισσότερο ο πιθανός αγοραστής.

Slide 26

Μοδα και Αθλητισμος Η μόδα δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον αθλητικό τομέα. Γι’ αυτό το λόγο οι εταιρείες αθλητικών ειδών προχωρούν στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων τα οποία συνδυάζουν κομψότητα, άνεση και στιλ ενώ παράλληλα, εξυπηρετούν τις ανάγκες των αθλητών. Ακόμη, εξετάσαμε τις επιδράσεις της μόδα σε διάφορα δημοφιλή αθλήματα όπως ο στίβος, το μπάσκετ και το τένις.

Slide 27

ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η θρησκεία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο θέμα της μόδας, καθώς επηρεάζει κάποιες εθνότητες στον τρόπο ζωής και ενδυμασίας.

Slide 28

ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑ Είναι ευρέως διαδεδομένο πως η ενδυμασία ποικίλει στα διάφορα μέρη του κόσμου. Το κλίμα λοιπόν, είναι η αιτία αυτής της ποικιλομορφίας.

Slide 29

Επιμέλεια Γώρου Κωνσταντίνα Δήμου Δανάη-Αικατερίνη Δήμου Σταυρούλα Διαμάντη Ιωάννα Εξάρχου Γεωργία Θανάση Χριστίνα Καρέτση Φωτεινή Κολιού Φωτεινή Κύρκου Γλυκερία Κωσταγιάννη Ζωή Μπακαγιάννη Βασιλική Ντεκουμέ Πολυξένη Ντόντη Μαρία Σαούγκου Δήμητρα Στασινού Νεκταρία-Δανάη Στύλου Ελευθερία Φώτη Γεωργία

URL: