Αργεντινή

+7

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Αργεντινή

Slide 3

Γενικά στοιχεία Πρωτεύουσα: Μπουένος Άιρες Επίσημη γλώσσα:Ισπανικά Έκταση:2.766.890 km2 Πληθυσμός:43.131.966 Νόμισμα: Πέσο Αργεντινής

Slide 4

Λίμνες - Ποτάμια Οι κυριότεροι ποταμοί της Αργεντινής είναι ο Πιλκομάγιο, ο Παραγουάη, ο Μπερμέχο, ο Κολοράδο, ο Ρίο Νέγρο, ο Σαλάδο, ο Ουρουγουάη και ο μεγαλύτερος ποταμός Παρανά Υπάρχουν πολλές μεγάλες λίμνες. Μεταξύ αυτών είναι η Αρχεντίνο και η Βιέδμα, η Ναουέλ Ουαπί, η Φανιάνο,η Κολουέ Ουαπί, η Μόστερς η Μπουένος Άιρες η Ο'Χίγκινς / Σαν Μαρτίν.

Slide 6

Κλίμα Το κλίμα είναι κυρίως εύκρατο.Το βόρειο τμήμα της χώρας έχει θερμά καλοκαίρια και ήπιους ξηρούς χειμώνες, με περιόδους ξηρασίας. Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες. το μεγαλύτερο μέγεθος χαλαζιού παγκόσμια έχει καταγραφεί στην κεντροδυτική Αργεντινή. Οι νοτιότερες περιοχές έχουν θερμά καλοκαίρια και ψυχρούς χειμώνες με έντονες χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις ορεινές ζώνες. Οι πιο ακραίες τιμές θερμοκρασίες σε όλη τη Νότια Αμερική έχουν καταγραφεί στην Αργεντινή. Η μέγιστη θερμοκρασία των 49,1 °C σημειώθηκε στη Βίγια ντε Μαρία στην επαρχία Κόρδοβα. Η ελάχιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι -39 °C στη Βάγιε ντε λος Πάτος Σουπεριόρ.

Slide 9

ΤΕΛΟΣ ΝΤΑΝΙΕΛΛΑ ΠΗΓΕΣ: βικιπαίδεια, google εικόνες ΣΤ2 ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ! 2014/15

URL: