ΚΟΛΟΜΒΙΑ

+3

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Slide 2

ΘΡΗΣΚΕΙΑ Δεν υπάρχει καμία επίσημη θρησκεία στην Κολομβία. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (95%) είναι ρωμαιοκαθολικοί, ενώ το υπόλοιπο 5% αποτελείται από οπαδούς διαφόρων άλλων θρησκειών με σημαντικότερους τους προτεστάντες (100.000 άτομα) και την ιουδαϊκή κοινότητα που αριθμεί 25.000 μέλη. Τέλος, πολλοί από τους ιθαγενείς και μαύρους της Αφρικής που ζουν στην Κολομβία εξακολουθούν να πιστεύουν σε διάφορες τοπικές παραδοσιακές θρησκείες (μη χριστιανικές).

Slide 3

ΓΛΩΣΣΑ Επίσημη γλώσσα είναι η ισπανική, που ομιλείται από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Παρά τις προσπάθειες του κράτους να διατηρήσει την καθαρότητα της επίσημης γλώσσας, αυτή έχει δεχτεί επιδράσεις από παλιές γλώσσες των ιθαγενών Ινδιάνων. Υπάρχουν επίσης πάνω από 180 ιθαγενείς γλώσσες, με κυριότερες τις κέτσουα και τσίμπτσα, και πολλές διάλεκτοι, που χρησιμοποιούνται κυρίως από άτομα με αφρικανικές ρίζες. Τα αγγλικά χρησιμοποιούνται για τις εμπορικές συναλλαγές στις μεγάλες πόλεις, ενώ διδάσκονται και ως δεύτερη γλώσσα.

Slide 5

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ Η ονομασία Κολομβία προέρχεται από τον Χριστόφορο Κολόμβο, πρωτοπόρο εξερευνητή της ηπείρου της Αμερικής. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον επαναστάτη τηςΒενεζουέλας Φρανσίσκο ντε Μιράντα, για να περιγράψει στο σύνολό του τον Νέο Κόσμο, αλλά ειδικότερα με αναφορά στις αποικίες και κτήσεις της Πορτογαλίας και της Ισπανίας στη νέα ήπειρο. Η ονομασία Κολομβία υιοθετήθηκε το 1819 από τη Δημοκρατία της Κολομβίας, στην οποία υπάγονταν όλες οι περιοχές της πρότερης ισπανικής Αντιβασιλείας της Νέας Γρανάδα, δηλαδή τα σημερινά κράτη της Κολομβίας, του Παναμά, της Βενεζουέλας και του Ισημερινοὐ. Το 1830, με τη διάλυση αυτού του κράτους και την απόσπαση του Ισημερινοὐ και της Βενεζουέλας, η ευρύτερη περιοχή της Κουντιναμάρκα παρέμεινε ως μία νέα ανεξάρτητη χώρα με την ονομασία Δημοκρατία της Νέας Γρανάδα, περιλαμβάνοντας τις περιοχές ΑντιόχειΑ,Μπογιακά, Κάουκα, Κουντιναμάρκα και Μαγδαλένα. Το 1858 μετονομάστηκε σε Συνομοσπονδία της Γρανάδα, ενώ αργότερα το 1863 σε Ηνωμένες Πολιτείες της Κολομβία, πριν το σημερινό όνομα υιοθετηθεί επίσημα το 1886.

Slide 6

ΤΕΛΟΣ!!! Χριστίνα Κλουδά Τάξη:Στ’2 Σχολική Χρονιά:2014-2015 ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ!!!

URL: