Η ζωή στην εύκρατη ζώνη

+65

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Η ζωή στην εύκρατη ζώνη Επιμέλεια εργασίας: Δημήτρης, Χαράλαμπος, Χριστίνα Π, Μαρουσώ

Slide 2

Εύκρατες ζώνες είναι οι περιοχές που βρίσκονται μεταξύ της τροπικής ζώνης και των πολικών περιοχών. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σ’ αυτές τις περιοχές, γιατί δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως στις ερήμους και στις πολικές περιοχές.

Slide 3

Η βλάστηση είναι τέτοια που δεν εμποδίζει τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Slide 4

Οι άνθρωποι στη βόρεια και νότια εύκρατη περιοχή ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το εμπόριο, με τις επιστήμες, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Slide 5

Επίσης έχουν κατασκευάσει μεγάλες πόλεις, μορφώνονται και ασχολούνται με τις καλές τέχνες. Παράγουν ολοένα και περισσότερα αγαθά και με τις νέες εφευρέσεις καλυτερεύουν τη ζωή τους κάνοντάς την πιο εύκολη.

Slide 6

Έτσι ταξιδεύουν με ασφάλεια και ταχύτητα με αυτοκίνητα, πλοία, τρένα και αεροπλάνα. Η φύση ήταν «γενναιόδωρη» στους ανθρώπους των εύκρατων περιοχών, όμως τα τελευταία κυρίως χρόνια, η ασταμάτητη επέμβαση στο περιβάλλον για χάρη της τεχνολογίας έχει φέρει κλιματικές αλλαγές.

Slide 7

Έτσι το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που είναι «δημιούργημα» των ανθρώπων των εύκρατων περιοχών, είναι υπεύθυνο για την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας και απειλεί άμεσα ολόκληρο τον πλανήτη. Σώστε τη Γη, γιατί είναι άρρωστη…

URL:
More by this User
Most Viewed