Αιτίες και αφορμές του Πελοπονησσιακού Πολέμου

+21

No comments posted yet

Comments

Slide 1

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου

Slide 2

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Αιτία: Ο βαθύτερος λόγος που συμβαίνει κάτι. . Αφορμή: Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί κάποιος για να κάνει κάτι.

Slide 3

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Αντιμέτωπες δυνάμεις ήταν : Η Αθήνα και η Σπάρτη με τους συμμάχους τους

Slide 4

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Οι πραγματικές αιτίες του πολέμου ήταν: Οι δύο πόλεις είχαν διαφορετικά πολιτεύματα και διαφορετικό τρόπο ζωής. Η δύναμη της Αθήνας ανησυχούσε τη Σπάρτη και τους συμμάχους της. Οι Αθηναίοι έθιξαν τα συμφέροντα των Κορίνθιων που ήταν φίλοι των Σπαρτιατών.

Slide 5

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Αφορμή του πολέμου ήταν: Οι Αθηναίοι συμμάχησαν με τους Κερκυραίους που ήταν αντίπαλοι των Κορίνθιων.

Slide 6

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Οι αντιπρόσωποι της Πελοποννησιακής συμμαχίας συγκεντρώθηκαν στη Σπάρτη και η απόφασή τους ήταν: ΠΟΛΕΜΟΣ!

Slide 7

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Αθηναϊκή συμμαχία Πελοποννησιακή συμμαχία Πολύ ισχυρός στρατός Πολύ ισχυρός στόλος

Slide 8

Αιτίες και αφορμές του Πελοποννησιακού Πολέμου Έτσι ξεκίνησε ένας πόλεμος μεταξύ Ελλήνων, δηλαδή ένας… …εμφύλιος πόλεμος!

Summary: αιτίες, αφορμές, πελοποννησιακός, πόλεμος

URL:
More by this User
Most Viewed