ΦΕ 3 ΤΑ ΟΞΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

+100

No comments posted yet

Comments

Slide 1

ΦΕ3:Τα οξέα και οι βάσεις στην καθημερινή μας ζωή

Slide 3

Στο ποτήρι με το απορρυπαντικό δεν παρατηρούμε καμία αλλαγή. Η κιμωλία παραμένει όπως ήταν αρχικά. 2. Στο ποτήρι με το ξίδι βλέπουμε ότι σχηματίζονται φυσαλίδες.H επιφάνεια της κιμωλίας γίνεται τραχιά και σιγά σιγά «λιώνει».

Slide 4

1. Στο ποτήρι με το απορρυπαντικό βλέπουμε πως το λάδι διαλύεται. 2.Στο ποτήρι με το ξίδι το λάδι παραμένει στην επιφάνεια χωρίς να υποστεί καμία αλλαγή.

Slide 5

Τα οξέα (όπως το ξίδι) διαλύουν τα άλατα (για παράδειγμα, την κιμωλία ). Οι βάσεις (που περιέχει το απορρυπαντικό ) διαλύουν τα λίπη (για παράδειγμα , το λάδι).

Slide 6

Κατά το ψήσιμο των φαγητών στα τοιχώματα του φούρνου επικάθονται λίπη. Τα λίπη μπορούν να διαλυθούν με τη χρήση βάσεων. Συνεπώς τα καθαριστικά φούρνου θα πρέπει να περιέχουν βάση. Τα λίπη διαλύονται από τις βάσεις. Επομένως το καθαριστικό που χρησιμοποιούμε ,για να ξεβουλώνουμε την αποχέτευση του νεροχύτη, περιέχει βάση. Τα διαλύματα των οξέων (για παράδειγμα , η όξινη βροχή) διαβρώνουν (διαλύουν) το μάρμαρο , το οποίο είναι άλας. Το ξίδι περιέχει κι αυτό οξύ. Έτσι όταν πέσει σε κάποιο μάρμαρο , το καταστρέφει.

Slide 7

ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Slide 11

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ ΣΤ3 ΑΓΓΕΛΟ Κ. «Ταξιδεύοντας στη γνώση» http://1dimplagiarist.blogspot.gr/ To blog μου για τη Φυσική «Μαθαίνω Φυσική» http://wwwfysiks.blogspot.gr/

Summary: Η εργασία έγινε από το μαθητή της Στ 3 Άγγελο Κ.

Tags: φυσική στ΄

URL:
More by this User
Most Viewed